Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν πιστώσεις για την πρόσληψη ιατρών στο Νοσοκομείο15 Ιανουαρίου 2016 • By Μαρία Χονδρογιάννη

Να αναμορφωθεί το ταχύτερο δυνατό ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Ρόδου για το έτος 2016 ζητούν οι γιατροί.
Όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς μόνο με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού θα μπορέσουν να προσληφθούν επικουρικοί γιατροί και να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.
«Καταφέραμε να βρούμε κάποιους γιατρούς που δέχονται να υπηρετήσουν στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Μεταξύ αυτών θα είναι ένας χειρουργός και μια παιδίατρος. Θα προσληφθούν πέντε άτομα. Για να γίνουν οι προσλήψεις όμως θα πρέπει να αναμορφωθεί ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου για το έτος 2016», δήλωσε ο κ. Βασίλης Κινούς.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς, όπως εξήγησε ο κ. Κινούς, για τις προσλήψεις και στο νοσοκομείο Ρόδου θα πρέπει να έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια.
«Δεν ζητούμε τίποτε περισσότερο παρά μόνο την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για να “ξεκλειδώσουν” οι προσλήψεις των επικουρικών γιατρών», τόνισε ο κ. Κινούς.
Σε ερώτηση σχετικά με το φορέα που θα πρέπει να εγκρίνει το σχετικό αίτημα ο κ. Κινούς δήλωσε:
«Το αίτημα για αναμόρφωση του προϋπολογισμού θα πρέπει να εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει άλλη καθυστέρηση. Στο νοσοκομείο υπάρχουν ανάγκες και θα πρέπει να καλυφθούν».
Σχετικά με την ιατρό που προσέφυγε στη δικαιοσύνη, όπως έγραψε η «δ», ο κ. Κινούς δήλωσε πως ο λόγος που δεν προσλήφθηκε στο Νοσοκομείο είναι η έλλειψη πιστώσεων.
Σχετικά με την τοποθέτηση νέου διοικητή και υποδιοικητή στο νοσοκομείο, ο κ. Κινούς δήλωσε:
«Έχει δοθεί προθεσμία στους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις στον αρμόδιο φορέα μέχρι τις 19 Ιανουαρίου. Και εμείς τελούμε σε αναμονή των αποφάσεων που θα ληφθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Χρέη διοικητή εκτελεί ο κ. Γ. Δασκαλάκης».
Το προσόν που θέτει ως απαραίτητο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι το πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού που θα πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι. Θα συνεκτιμηθούν, όπως έχει ανακοινωθεί, οι διδακτορικοί ή μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών για διοίκηση και οικονομικά υγείας, οι τίτλοι σπουδών στο εξωτερικό , το εκπαιδευτικό έργο σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ σχετικό με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά ή διεθνείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά για τις υπηρεσίες υγείας, η καλή γνώση της Αγγλικής ή άλλης επίσημης γλώσσας της ΕΕ, η προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα επί 5ετία τουλάχιστον, η απασχόληση σε Οργανισμούς Υγείας ως για μια 10ετία, η επαγγελματική διαδρομή, το κοινωνικό έργο μέσω εθελοντικών οργανώσεων και η ηλικία που δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 65 έτη.
Επίσης, θα συνεκτιμηθούν η προσωπικότητα και η εκτίμηση δεξιοτήτων των υποψηφίων, όπως θα προκύψουν από την προφορική συνέντευξη και τη δοκιμασία αυτοαξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: