Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ένα ανέλπιστα θετικό νέο πήρε ο κλάδος των νοσηλευτών, εν μέσω ασφαλιστικού «κυκλώνα».

Ένα ανέλπιστα θετικό νέο πήρε ο κλάδος των νοσηλευτών, εν μέσω ασφαλιστικού «κυκλώνα».

Όπως προκύπτει από απάντηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σε ερώτημα που είχε θέσει προ 2ετίας η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ), το σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ/ΠΕΔΥ ήδη από την 1/1/13 είχε δικαίωμα πλήρους υπαγωγής στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), με καταβολή πλήρους σύνταξης κατά μία πενταετία νωρίτερα από το γενικό όριο συνταξιοδότησης που σήμερα είναι τα 67 έτη.

Τούτο, σύμφωνα με το Νομικό Σύμβουλο της ΠΑΣΟΝΟΠ, μπορεί να επιτευχθεί με την αλλαγή συνταξιοδοτικού Φορέα και την υπαγωγή από το Δημόσιο στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Για το σκοπό αυτό, αναφέρει η Ομοσπονδία, αρκεί μόνο μια αίτηση προς τα αντίστοιχα Γραφεία Προσωπικού των Νοσοκομείων/ΥΠΕ, στα οποία υπηρετεί το νοσηλευτικό προσωπικό .

«Άσχετα με το εάν και πότε θα ολοκληρωθεί η Ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ή θα πραγματοποιηθεί η φημολογούμενη ενοποίηση των ταμείων κύριας & επικουρικής ασφάλισης, το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ δεν πρέπει να χάσει ούτε μια ημέρα από τις ευεργετικές διατάξεις που προβλέπει η πλήρης υπαγωγή στο καθεστώς των ΒΑΕ» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΟΝΟΠ, Ιωάννης Καναβός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: