Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

«Ακέφαλο» το νοσοκομείο με τα μύρια προβλήματα! Ακυρώθηκαν οι προσλήψεις Πηγή:www.dimokratiki.gr

Να οριστεί το ταχύτερο δυνατό νέα διοίκηση στο νοσοκομείο της Ρόδου ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που θα πρέπει να διευθετηθούν.
«Πριν δύο μήνες είχαν προκηρυχθεί προσλήψεις επικουρικών γιατρών και στο νοσοκομείο της Ρόδου. Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι επειδή άλλαξε ο νόμος και δεν υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια δεν θα προχωρήσουν οι διαδικασίες και θα παγώσουν οι προσλήψεις», δήλωσε ο κ. Βασίλης Κινούς
«Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό. Κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους . Βρήκαμε δυο γιατρούς και δεν μπορούμε να τους προσλάβουμε. Δεν είναι δυνατό να κάνουμε τόσο αγώνα και να ακυρώνονται οι προσλήψεις λόγω έλλειψης κονδυλίων», τόνισε ο κ. Κινούς.
Σε ερώτηση σχετικά με την διακοπή της σύμβασης του διοικητή του νοσοκομείου κ. Βασίλη Παπανικόλα, ο κ. Βασίλης Κινούς δήλωσε, πως οι αποφάσεις ελήφθησαν από την ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου με πολιτικά κριτήρια.
«Θα πρέπει όσο γίνεται πιο γρήγορα να τοποθετηθεί νέα διοίκηση. Το νοσοκομείο της Ρόδου δεν μπορεί να συνεχίσει να μένει “ακέφαλο”. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν. Δεν χρειάζεται να συζητάμε πλέον για μια απόφαση που έχει ληφθεί. Τώρα χρειαζόμαστε τη βοήθεια της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου», τόνισε ο κ. Βασίλης Κινούς.
«Είναι ανάγκη να αναμορφωθεί ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου. Πάγωσαν τα πάντα ελλείψει πιστώσεων. Σταμάτησαν οι γιατροί να εξετάζουν ασθενείς τα απογεύματα (τακτικά απογευματινά ιατρεία). Αυτό έγινε γιατί δεν υπάρχουν κονδύλια για να πληρωθούν», εξήγησε.
Ο κ. Βασίλης Κινούς υπογράμμισε ακόμη πως στον προϋπολογισμό του 2016 θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για προσλήψεις περισσότερων επικουρικών γιατρών.
«Χρειαζόμαστε και άλλους επικουρικούς γιατρούς και όχι μόνο πέντε. Ακόμη και να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις ιατρών θα χρειαστεί να περάσει μέχρι και ένας χρόνος για να πιάσουν δουλειά», εξήγησε ο κ. Βασίλης Κινούς.
Με ανακοίνωσή του στον διαδικτυακό τόπο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ο κ. Κινούς αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η λογική του παραλόγου. Ονομάζεται κλάδος των μαθηματικών που ασχολείται, εδώ κάτι κείθε παραπέρα με τη σκέψη. Σκοπός είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων, κατά κανόνα άχρηστων.
Για να γίνω πιο σαφής, είχε το νοσοκομείο ζητήσει πριν δυο μήνες περίπου, την πρόσληψη πέντε επικουρικών ιατρών για να καλύψουν τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες σε τμήματα πρώτης γραμμής, όπως τα παθολογικά, τα χειρουργικά, το ΤΕΠ και το παιδιατρικό για τρία έτη. Έγιναν τοποθετήσεις ιατρών αυτό το χρονικό διάστημα από το υπουργείο υγείας αλλά οι συνάδελφοι δεν συναίνεσαν. Μετά από δυο μήνες, επιτέλους, βρέθηκε μια παιδίατρος και ένας χειρουργός, που θέλουν να έρθουν να υπηρετήσουν για τρία έτη στο νοσοκομείο μας. Σήμερα προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι άλλαξε ο νόμος και δεν υπάρχουν πλέον κονδύλια για το 2016!!! Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε δυνατότητα πρόσληψής τους και ζητάμε από το υπουργείο την ανάκληση των σχετικών αποφάσεων μέχρι να γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Αναρωτιέμαι πλέον εδώ ισχύει το δεν ήξερες δεν ρώταγες;
Με την ευκαιρία συνεχίζονται τα “καραγκιοζιλίκια” με όλο τον σεβασμό στην εθνική μας φιγούρα, στο αναισθησιολογικό τμήμα. Δυστυχώς, όπως φαίνεται, θα παραμείνουν μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου και βλέπουμε… δυο γιατροί συνεχίζοντας για δέκα και πλέον ημέρες την εφημέρευση μέρα παρά μέρα. Αντιδεοντολογικό, αντικανονικό, ακατάλληλο και ανεπίτρεπτο. Εαν συμβεί, που απευχόμαστε, ιατρικό λάθος, λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας, ποιος θα έχει την ευθύνη κύριοι… Απευθυνόμαστε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας λέγοντας το αυτονόητο ότι όσοι κατέχουν πολιτικές θέσεις και δεν μπορούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους θα πρέπει να απομακρυνθούν πάραυτα».


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: