Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Προκειμένου τα νοσοκομεία να αιτηθούν επικουρικούς ιατρούς, πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης προϋπολογισμού του 2016, πρέπει μαζί με τα νέα αιτήματα να αποστείλουν το συνημμένο Υπόδειγμα Αιτήματος.

Προκειμένου τα νοσοκομεία να αιτηθούν επικουρικούς ιατρούς, πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας  έγκρισης προϋπολογισμού του 2016,  πρέπει μαζί με τα νέα αιτήματα να αποστείλουν το συνημμένο Υπόδειγμα Αιτήματος.
Διευκρινίζουμε ότι για τις συμβάσεις των επικουρικών ιατρών των οποίων η διάρκεια δύναται να είναι πέραν του ενός έτους (π.χ ΜΕΘ, ΜΤΝ, άγονες περιοχές κτλ.), πρέπει να αναφέρεται η χρονική διάρκεια και η δαπάνη αυτής.
Τα αιτήματα μπορούν να αποσταλούν στην υπηρεσία ταχυδρομικά ή με fax 2105248751 ή στο dpnp_a@moh.gov.gr

Σας υπενθυμίζουμε  ότι η τοποθέτηση των Επικουρικών Ιατρών πραγματοποιούνται με την νέα διαδικασία που περιγράφεται στηνΕγκύκλιο Α2α/Γ.Π.οικ. 46322 (είναι αναρτημένη παρακάτω) και κατατάσσονται στο Αναρτημένο Κατάλογο Ιατρών ανά ειδικότητα.Διευκρινίζουμε ότι οι τοποθετήσεις πραγματοποιούνται από τον κατάλογο και ΟΧΙ από Προκήρυξη, σύμφωνα με τα αιτήματα των Νοσοκομείων και των μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Η υπηρεσία θα συνεχίσει να πραγματοποιεί διορισμούς και ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ιατρούς ειδικά των ειδικοτήτων:Αναισθησιολογίας, Παθολογίας, Παθολογικής Ογκολογίας, Γαστρεντερολογίας, Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Ψυχιατρικής,  όπως εγγραφούν στον κατάλογο διότι υπάρχει έλλειμμα σχετικών αιτήσεων, ενώ υφίστανται αιτήματα προς κάλυψη.
Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ περιέχει τους εγγεγραμμένους ιατρούς και περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο, τον αριθμό πρωτοκόλλου, την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης, την ημερομηνία κτήσης του τίτλου της ειδικότητας, τις προτιμήσεις, την ύπαρξη εξειδίκευσης ή εμπειρίας.
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 34 του ν. 4325/11-5-15 (ΦΕΚ47/Α), προκειμένου οι υποψήφιοι ιατροί και οι Φορείς να ενημερωθούν για  τη νέα διαδικασία έχουν αναρτηθεί τα παρακάτω αρχεία:
Σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο τα αρχεία σε μορφή pdf:
 Σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι Ιατροί:
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: (περιέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία τοποθέτησης επικουρικού προσωπικού, αφορά τους υποψήφιους ιατρούς)
ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ.doc (Μπορεί να εκτυπωθεί, να συμπληρωθεί και να αποσταλεί θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής μαζί με τα δικαιολογητικά που αναφέρει)
Υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης Ι.doc (Μπορεί να εκτυπωθεί, να συμπληρωθεί και να αποσταλεί θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής)
Υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης ΙΙ ή ΙΙΙ ή ΙV ( Οι Ιατροί πρέπει να επιλέξουν 1 από τα 3 υποδείγματα υπεύθυνων δηλώσεωνπου αντιστοιχούν στις 3 περιπτώσεις από τις οποίες ο Ιατρός πρέπει να επιλέξουν 1 περίπτωση, θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής) Δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής μιας μόνο υγειονομικής περιφέρειας ή ενός παραρτήματος του ΕΚΑΒ ή οποιουδήποτε άλλου συνδυασμού πέραν αυτών που αναφέρονται στην εγκύκλιο.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΕΚΑΒ.doc (Αρχείο περιέχει τα παραρτήματα και τους νομούς που περιλαμβάνει)
Σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν οι Φορείς για να αιτηθούν επικουρικό ιατρικό προσωπικό τα αρχεία είναι τα εξής:
ΕΓΚΥΚΛΙΟ (περιέχει όλες τις πληροφορίες στη παράγραφο Ζ. σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να εφαρμόζουν οι φορείς για να αιτηθούν προσωπικό)

 Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων Νομικών Προσώπων
Τμήμα Ιατρών Εθνικού Συστήματος Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: