Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Αποφάσεις Εκτελεστικής Γραμματείας Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.


page1image408
Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
page1image1600
Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2016
Αποφάσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας
Η Εκτελεστική Γραμματεία, κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου συζήτησε τα εξής θέματα:
1.- Επιστολή υπουργού Υγείας στην ΟΕΝΓΕ
Ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός απέστειλε στις 20-1-16 επιστολή στην ΟΕΝΓΕ (επισυνάπτεται) με την οποία ζητά την έναρξη διαλόγου για σύναψη επικαιροποιημένης κλαδικής συμφωνίας με την ΟΕΝΓΕ.
Η Εκτελεστική Γραμματεία, μετά από εμπεριστατωμένη συζήτηση, κατέληξε στην αποδοχή της πρόσκλησης διαλόγου και μέχρι τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση. Θέματα που θα τεθούν από πλευράς ΟΕΝΓΕ είναι οι προσλήψεις γιατρών, η ανασυγκρότηση του εφημεριακού status και η αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών.
2.- Κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό
Η ΟΕΝΓΕ έχει ήδη προκρίνει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και θα συνεχίσει από κοινού με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.
Η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε τη συμμετοχή των Νοσοκομειακών Γιατρών στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου και καλεί τις και τους συναδέλφους να λάβουν μέρος στις πορείες και τα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε όλη τη χώρα.
3.- Προκήρυξη συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ
Τέλη Μάρτη ολοκληρώνεται η τριετής θητεία του Γενικού Συμβούλιου της ΟΕΝΓΕ και βάσει του καταστατικού πρέπει να προκηρυχτεί συνέδριο, το οποίο θα διαμορφώσει της θέσεις της Ομοσπονδίας και θα εκλέξει νέο Γενικό Συμβούλιο. Η Εκτελεστική Γραμματεία, αφού εκτίμησε όλα τα δεδομένα, έκρινε ως πλέον πρόσφορη ημερομηνία έναρξης του συνεδρίου την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 και ως τόπο την Αθήνα. Οι εργασίες θα συνεχιστούν το Σάββατο 9 Απριλίου, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθεί ψηφοφορία ανάδειξης νέου Γενικού Συμβουλίου και εκπροσώπων στην ΑΔΕΔΥ. Η επικύρωση της παραπάνω απόφασης θα πραγματοποιηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου, έχει όμως ήδη ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησης για το χώρο διεξαγωγής.
page1image17592
4.- Εκλογές Ενώσεων για αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ
Με βάση την παραπάνω απόφαση διεξαγωγής του Συνεδρίου οι Ενώσεις οφείλουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ανάδειξης αντιπροσώπων το αργότερο μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2016 και να αποστείλουν άμεσα τα απαραίτητα έγγραφα στην ΟΕΝΓΕ (πρακτικό εκλογών, κατάσταση ψηφισάντων).
Επίσης πρέπει να αποστείλουν στοιχεία επικοινωνίας των αντιπροσώπων (τηλέφωνο, e-mail και ΙΒΑΝ ώστε να πιστωθούν οι δαπάνες έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου ή των οδοιπορικών προκειμένου για τους αντιπροσώπους της περιφέρειας).
Υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές των Ενώσεων για αντιπροσώπους στην ΟΕΝΓΕ πρέπει να διεξαχθούν απαραίτητα με συμμετοχή δικαστικού αντιπροσώπου και το μέτρο εκλογής είναι 1 αντιπρόσωπος ανά 40 ψηφίσαντες.
5.- Απόφαση ΝΣΚ για πανεπιστημιακούς
Η ΟΕΝΓΕ θεωρεί σημαντική την απόφαση του ΝΣΚ που αφορά στο ιδιωτικό έργο των πανεπιστημιακών και θα αποστείλει επιστολή στους υπουργούς Παιδείας και Υγείας, ζητώντας να κάνουν αποδεκτή αυτή τη γνωμοδότηση.
6.- Απόδοση οριζόντιων περικοπών από εφημερίες
Η ΟΕΝΓΕ θα απαιτήσει από το υπουργείο Υγείας να αποδώσει τυχόν οριζόντιες περικοπές που έγιναν σε γιατρούς ορισμένων Νοσοκομείων κατά το 2015. Ήδη η απόδοση αυτή έγινε στους συναδέλφους των Νοσοκομείων του Ηρακλείου.
7.- Περιστατικό θανάτου μικρού κοριτσιού στο Ηράκλειο
Η ΟΕΝΓΕ υιοθετεί την ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών Ηρακλείου και ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης άμεσα, χωρίς παρεμβάσεις που στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων και στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
8.- Συνεδρίαση Γενικού Συμβουλίου
Η συνεδρίαση του Γεν. Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ με τη συμμετοχή των Πρόεδρων Ενώσεων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016, στη 1μμ, στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ με θέματα συζήτησης:
1.- Προκήρυξη συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ 2.- Συζήτηση για το ασφαλιστικό
3.- Συζήτηση για την απόφαση του Ευρ. Δικαστηρίου και την επικαιροποίηση της κλαδικής συμφωνίας
4.- Τρέχοντα ζητήματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: