Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Αξιοποιείται κονδύλι για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στα νησιά μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ

Υπεγράφησαν οι δύο προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ (φορέας υλοποίησης του έργου), 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου) και Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) που αφορούν στην πρόσληψη 141 ατόμων ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κύματος.

Οι θέσεις είχαν προκηρυχθεί μέσω πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος η οποία αναρτήθηκε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του ΚΕΕΛΠΝΟ (29/12/2015 Αρ. Πρωτοκ. 4294). Θα καλύψουν τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω των αμείωτων προσφυγικών ροών στα Γενικά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε Χίο, Σάμο, Λέρο, Λέσβο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Τήλο και Σύμη, καθώς και παραρτήματα του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Αιγαίο (Ρόδος, Λέσβος, Σάμος, Χίος, Κως, Κάλυμνος και Λέρος). Με αυτές τις προγραμματικές συμφωνίες καλύφθηκε περίπου το 80% των προκηρυγμένων θέσεων, ενώ όσες έμειναν κενές θα επαναπροκηρυχθούν άμεσα.
Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, στην αξιολόγηση των αιτούντων ακολουθήθηκαν διαδικασίες ΑΣΕΠ, χωρίς προσωπική συνέντευξη, καθώς η ηγεσία του υπουργείου έχει θέσει ως πρωταρχικό σκοπό τη στελέχωση του συστήματος υγείας με πιο διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: