Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

ΔημοκρατικήΔιευθυντής κλινικής προσέφυγε κατά συναδέλφου του:

Eνώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την τακτική διαδικασία, προσέφυγε ιατρός, διευθυντής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, με αγωγή προσβολής προσωπικότητας, κατά συναδέλφου του, διευθυντή άλλης κλινικής.
Ο διευθυντής είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση και εισήγηση του ετήσιου και μηνιαίου προγράμματος εφημεριών των ιατρών των Τομέων και Τμημάτων του Νοσοκομείου .
Ο εναγόμενος ως διευθυντής κλινικής, υποχρεούται κάθε μήνα να καταθέτει στο αρμόδιο συμβούλιο πλήρες πρόγραμμα εφημεριών των ιατρών της Κλινικής του, ώστε να εγκριθεί από κοινού με την Ιατρική Υπηρεσία.
Ο εναγόμενος, σύμφωνα με την αγωγή, για τρεις συνεχόμενους μήνες (Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος του 2016) κατέθετε πρόγραμμα ελλιπές λόγω περιορισμένης στελέχωσης του Νοσοκομείου, στο οποίο δεν καλύπτονταν όλες οι εφημερίες (άφηνε 7 ημέρες κενές σε κάθε μήνα).
Ο ενάγων διατείνεται ότι, τόσο με βάση την κοινή λογική όσο και με βάση τη σχετική νομοθεσία και τις σχετικές διοικητικές αποφάσεις, δεν είναι δυνατόν να μην καλύπτονται όλες οι εφημερίες, οπότε σε περίπτωση έλλειψης ιατρών, τις εφημερίες υποχρεούται να κάνει ο διευθυντής της εκάστοτε κλινικής.
Ισχυρίζεται μάλιστα ότι επί του προκειμένου είχε ενημερωθεί ο εναγόμενος και εγγράφως, καλούμενος να τροποποιήσει το πρόγραμμα εφημεριών ώστε να καλύψει ο ίδιος τις υπολειπόμενες εφημερίες, ως υποχρεούται.
Στις 17 Ιουνίου 2016, ο εναγόμενος φέρεται να επισκέφθηκε τη διοικήτρια του Νοσοκομείου στο γραφείο της για να παραπονεθεί σχετικά με το θέμα, αφού δεν ήθελε να συμπληρώσει τις υπολειπόμενες εφημερίες. Τη στιγμή ακριβώς που εναγόμενος πήγε να βγει από το γραφείο της διοικήτριας, όλως συμπτωματικώς έμπαινε ο ενάγων για να συζητήσει για θέματα του Νοσοκομείου.
Μεταξύ τους φέρεται να υπήρξε ένταση με τον εναγόμενο να ισχυρίζεται, ότι θα έπρεπε να υποβάλει το πρόγραμμα εφημέρευσης με τις ημέρες που θα υπερβαίνουν τον αριθμό των εφημεριών που αντιστοιχούν στην κλινική κατά νόμο κενές.
Ο ενάγων φέρεται να του  απάντησε αγανακτισμένος ότι το διπλανό γραφείο, είναι το γραφείο προσωπικού και αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του να δώσει την παραίτησή του.
Τότε, όπως υποστηρίζει, άρχισε να τον υβρίζει ενώπιον τρίτων και όταν η κατάσταση έλαβε διαστάσεις ο ενάγων τον προειδοποίησε με μήνυση.
Ο εναγόμενος, σύμφωνα με την αγωγή, ενώπιον της διοικήτριας άρχισε να αναφέρει γεγονότα, φήμες και ύβρεις που αφορούν αυστηρά την προσωπική και οικογενειακή ζωή του ενάγοντος, δυσφημίζοντάς τον και μειώνοντάς τον ενώ φέρεται να τον απείλησε και με ξυλοδαρμό.
Φέρεται μάλιστα να του δόθηκε 15νθήμερη προθεσμία για να ζητήσει συγγνώμη και όταν η προθεσμία παρήλθε κινήθηκε πειθαρχική δίωξη μετά από αναφορά την 22α Ιουνίου 2016.
Ο ενάγων ζητά με την αγωγή του να υποχρεωθεί ο εναγόμενος,  να του καταβάλει το ποσό των 50.000 ευρώ, με το νόμιμο τόκο από την επόμενη της επίδοσης της αγωγής του αυτής και μέχρι την εξόφληση, να υποχρεωθεί προς τούτο και με προσωπική κράτηση διάρκειας ενός έτους και να υποχρεωθεί στο μέλλον να τον εξυβρίζει και να τον συκοφαντεί.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Τεχνίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: