Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΕΝΓΕ

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece


                                                       ΔΕΛΤΙΟΥ  ΤΥΠΟΥ ΟΕΝΓΕ

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών  Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) με έγγραφό της από τις 8 Αυγούστου, έχει ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Η συνάντηση αφορά τις επικείμενες αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου τις οποίες η ίδια η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών διαρρέει στα ΜΜΕ. Επίσης την ήδη ψηφισμένη νομοθετική τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών και των ωριμάνσεων του χρονοεπιδόματος από 1/1/17 έως 31/12/18. 
Εξ άλλου, στην επίσημη συνάντηση της ΟΕΝΓΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (6/7/2016) είχαμε με επίταση θέσει το ζήτημα της τροπολογίας ,για την οποία είχαμε απαιτήσει να μην εφαρμοστεί. Παρόλο που το Υπουργείο Υγείας είχε δεσμευτεί ότι θα επιλυθεί το ζήτημα, καμία ενέργεια προς στιγμήν δεν έχει γίνει σε αυτή την κατεύθυνση.
Δυστυχώς ως σήμερα καμία απολύτως ανταπόκριση ή σχετική ενημέρωση δεν έχει υπάρξει για τα σοβαρότατα αυτά θέματα ούτε από το Υπουργείο Υγείας, ούτε από το Υπουργείο Οικονομικών. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με δημοσιεύματα του τύπου δημιουργεί μεγάλη ανησυχία για νέες περικοπές στους ήδη εξευτελιστικούς μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών.
Καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα τους νοσοκομειακούς γιατρούς όλης της χώρας εν όψει και της συνεδρίασης του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ στις 9/9/16.Δεν υπάρχουν σχόλια: