Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Αντιπαράθεση μεταξύ γιατρών προκάλεσε η δημοσιοποίηση της έκθεσης για τις παρατυπίες στον ΕΟΠΥΥ.

Αντιπαράθεση μεταξύ γιατρών προκάλεσε η δημοσιοποίηση της έκθεσης για τις παρατυπίες στον ΕΟΠΥΥ.
Στην έκθεση γίνεται λόγος - μεταξύ άλλων - για προκλητή ζήτηση εξετάσεων από γιατρούς, συνταγογράφηση φαρμάκων εκτός ενδείξεων, υπερβολική χορήγηση φαρμάκων και συνεργασία γιατρών με φαρμακοποιούς.
Αναφερόμενος στα ευρήματα των ελεγκτών, ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας (φωτό αριστερά), επιτέθηκε την Κυριακή κατά της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ):
“Η ετήσια έκθεση της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας αποδεικνύει πως ορισμένοι θέλουν να συνεχίσουν εσαεί να απομυζούν τον ΕΟΠΥΥ και τους ασφαλισμένους, εφευρίσκοντας απίθανες απάτες και θεωρώντας πως ποτέ δεν θα υπάρξει τιμωρία για το κοινωνικό έγκλημα της μίζας και διαφθοράς”, επισημαίνει ο κ. Βαρνάβας, για να σημειώσει:
“Ο ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να μηχανοργανώσει ένα κυκεώνα εγγράφων και διαδικασιών, ώστε να μπορέσει να περιστείλει τη διαρροή πόρων, έχοντας τη διαρκή πίεση να αποζημιώνει γρήγορα τα τους δικαιούχους.
Όντως, οι γιατροί που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ έχουν ανάγκη τα οφειλόμενα και δικαίως διαμαρτύρονται.
Όμως αυτό το σωματείο - σφραγίδα που ονομάζεται ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ δεν ξέρει τίποτα άλλο, από το να ανακοινώνει κάθε αρχή του μήνα εικονικές κινητοποιήσεις, τις οποίες αναστέλλει την επομένη;

Σιωπά

Γνωρίζει ηγεσία της ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ το πάρτι που κάνουν ορισμένα μέλη της με τα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ. Σιωπά, όμως, με νόημα, παρέχοντας ουσιαστικά κάλυψη στις απάτες.
Ούτε δύο γραμμές δεν έχει τολμήσει να γράψει μέχρι τώρα στα άπειρα e – mail διαμαρτυρίας που στέλνει”.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αντιληφθεί πως συμβεβλημένοι μαζί του δεν είναι μόνο οι ιδιώτες.
Είναι και τα νοσοκομεία της χώρας, στα οποία οφείλει – παράλληλα με την κρατική επιχορήγηση - να αποπληρώνει νοσήλια και υγειονομικό υλικό, προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν όρθια και να καλύψουν τους πολίτες της χώρας.

Αθώοι

Αναφερόμενη στο θέμα, η πρόεδρος της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου σχολίασε πως η πρακτική που εφαρμόζει σήμερα η διοίκηση του Οργανισμού, δεν στοχεύει την παραβατική συμπεριφορά.
Τιμωρούνται αθώοι γιατροί, οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν ασήμαντες παρατυπίες στα δικαιολογητικά που υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ για εξόφληση.
Η κ. Μαστοράκου επισημαίνει πως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θέλουν να αντιμετωπιστεί η παραβατική συμπεριφορά, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον τρόπο που έχει επιλέξει η διοίκηση του Οργανισμού.
ΔΗΜ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: