Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Δεκτή από τον πρωθυπουργό η παραίτηση του Πέτρου Γιαννουλάτου από το υπουργείο Υγείας

Δεκτή έγινε από τον πρωθυπουργό η παραίτηση του γενικού γραμματέα Υγείας Πέτρου Γιαννουλάτου.
Η σχετική απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, βάζοντας τέλος σε ένα “σίριαλ”, το οποίο είχε διάρκεια αρκετών μηνών.
Ο κ. Γιαννουλάτος είχε διοριστεί στη θέση του τον Σεπτέμβριο του 2015 από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.
Από τα μέσα του 2016, είχαν υπάρξει φήμες για πρόβλημα στη σχέση του με την πολιτική ηγεσία και πως είχε υποβάλει την παραίτησή του.
Από το υπουργείο Υγείας είχε γίνει αρχικά γνωστό πως ο κ. Γιαννουλάτος επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί, αλλά οι φήμες επέμεναν ότι ήταν προβληματική η συγκατοίκησή του με με την πολιτική ηγεσία.
Ο ίδιος ανέφερε πως αποχωρεί για προσωπικούς λόγους και πως η απόφασή του είχε γίνει αποδεκτή από τον υπουργό.
Ο κ. Γιαννουλάτος είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς, απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΥ).
Είναι πολύ γνωστό πρόσωπο στο υπουργείο, καθώς έχει διατελέσει γενικός διευθυντής Ψυχικής Υγείας και διοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Τριβές

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν τριβές στη συνεργασία του με τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη.
Ως αρμόδιος γενικός γραμματέας, ο κ. Γιαννουλάτος διέθετε πόρους του ΕΣΠΑ κυρίως στην Ψυχική Υγεία, ενώ ο κ. Πολάκης ήθελε να δοθεί προτεραιότητα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα.
Η κρίση κορυφώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, με τον κ. Πολάκη να απαιτεί από τον κ. Ξανθό την απομάκρυνση του γενικού γραμματέα.
Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: