Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Αυτή είναι η συμπληρωματική πρόταση του οργανισμού του νοσοκομείου και την απευθύνουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους με την ελπίδα να δοθεί άμεσα λύση στο....χρόνιο αυτό πρόβλημα που ......ταλανίζει την περιοχή μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
2η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
«ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Απόσπασμα Πρακτικού της αριθμ. 44/17-12-2009
έκτακτης Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου


ΘΕΜΑ 1ο: Συμπλήρωση οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου


1. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου έθεσε υπόψη του Δ.Σ. την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Μαχαιρίδη δια της οποίας εκφράσθηκε η πολιτική βούληση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να βελτιωθεί ο υπό έκδοση νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου δια της προσθήκης νέων τμημάτων (Αιμοδυναμικού, Ογκολογικού κλπ) και ότι η λειτουργία των ανωτέρω τμημάτων στο Νοσοκομείο μας θα αναβαθμίσει τις παροχές υγείας στους Δωδεκανήσιους ασθενείς και θα μειώσει αισθητά την μετακίνηση τους προς τα Νοσοκομεία των Αθηνών.
2. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Ρόδου κ. Καραταπάνης Στυλιανός, έθεσε υπόψη του Δ.Σ. την αριθμ. πρωτ. Υ4α/43839/30-9-2009 κοινή απόφαση «Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ¨ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ¨» με την οποία τροποποιείται και αντικαθίσταται η αριθμ. Α1α/7628/99 (ΦΕΚ Β΄/2000) απόφαση «Αναμόρφωση του Οργανισμού του Γ.Ν. Ρόδου» και τόνισε και αυτός την ανάγκη περαιτέρω αναμόρφωσης του οργανισμού του Νοσοκομείου για την λειτουργία των νέων τμημάτων, αλλά και την αύξηση των κλινών της Μ.Ε.Θ. Ανέφερε επίσης ότι για την υλοποίηση της προαναφερόμενης βελτίωσης είναι απαραίτητη η αύξηση των ανεπτυγμένων κλινών του Νοσοκομείου καθώς και οι θέσεις προσωπικού. Για το λόγο αυτό το Επιστημονικό Συμβούλιο στην αυθημερόν συνεδρίασή του αποφάσισε να εισηγηθεί τις πιο κάτω μετατροπές

ΑΡΘΡΟ 4:
Αύξηση ανεπτυγμένων κλινών από 385 σε 401 κλίνες




ΑΡΘΡΟ 6:

- Στον Παθολογικό Τομέα προστίθεται ένα (1) Ακτινοθεραπευτικό τμήμα

ΑΡΘΡΟ 16:

Στις θέσεις ιατρικού προσωπικού γίνονται οι εξής αλλαγές:
- Παθολογίας ή Παιδιατρικής (με εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία): οι δύο (2) θέσεις μειώνονται σε μία (1)
- Ουρολογίας : Οι θέσεις αυξάνονται από (4) σε (5)
- Οφθαλμολογίας: Οι θέσεις μειώνονται από (5) σε (4)
- ΩΡΛ: Οι θέσεις αυξάνονται από (4) σε (5)
- Μαιευτικής-Γυναικολογίας: Οι θέσεις μειώνονται από (9) σε (8)
- Ιατρικής Βιοπαθολογίας: Οι θέσεις αυξάνονται από (4) σε (5)
- Παθολογικής Ανατομικής: Οι θέσεις αυξάνονται από (3) σε (4)
- Κυτταρολογίας: Οι θέσεις μειώνονται από (2) σε (1)
- Οδοντιατρικής: Οι θέσεις μειώνονται από (3) σε (2)
- Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας: Οι θέσεις αυξάνονται από (3) σε (4)
- Χειρουργικής Θώρακα: Οι θέσεις μειώνονται από (3) σε (2)
- Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Αιματολογίας : Οι θέσεις μειώνονται από (5) σε (4)
- Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας ή Χειρουργικής (για ΜΕΘ) : Οι θέσεις αυξάνονται από (6) σε (8)
- Καρδιολογίας : Οι θέσεις μειώνονται από (9) σε (7)
- Καρδιολογίας για Αιμοδυναμικό: (4)
- Νεφρολογίας: Οι θέσεις μειώνονται από (8) σε (7)
- Παθολογικής Ογκολογίας: Οι θέσεις αυξάνονται από (2) σε (3)
- Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας ή Ορθοπαιδικής (με αποδεδειγμένη εμεπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη (ΜΕΘ) ή Γενικής Ιατρικής (με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προ-νοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση – διοίκηση – συντονισμό του έργου της εφημερίας) (για ΤΕΠ): Οι θέσεις αυξάνονται από(4) σε (9)
- Χειρουργικής ή Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας (με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ) ή Γενικής Ιατρικής (με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προ-νοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση – διοίκηση – συντονισμό του έργου της εφημερίας) (για ΜΑΦ): Οι θέσεις αυξάνονται από (1) σε (2)
- Αγγειοχειρουργική: Οι θέσεις αυξάνονται από (1) σε (2)
- Ακτινοθεραπείας: (3)
- Ενδοκρινολογίας: (1)


Απαραίτητη επίσης κρίνεται και η αύξηση των οργανικών θέσεων του επιστημονικού και παραϊατρικού προσωπικού ως ακολούθως:

ΠΕ ΧΗΜΕΙΑΣ-ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΒΙΟΧΗΜΙΑΣ-ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Από 5 σε 8 (από 2 για κάθε ειδικότητα)
ΠΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ Από 3 σε 4
ΤΕ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ Από 21 σε 30
ΤΕ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ Από 2 σε 9
ΤΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Από 5 σε 7
ΔΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ Από 8 σε 20
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΩΝ-ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Από 23 σε 30
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ Από 4 σε 5

- Οι ΠΕ Χημείας-Βιολογίας-Βιοχημείας-Μοριακής Βιολογίας είναι απαραίτητες για την εκτέλεση εξετάσεων νέων τεχνολογιών Μοριακής Βιολογίας PCR (Όλες οι μεταδιδόμενες ασθένειες (HIV, Ηπατίτιδες, Φυματίωση κλπ)
- ΟΙ ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων και ΔΕ Παρασκευαστών είναι απαραίτητες λόγω αύξησης του αριθμού των εξετάσεων, φόρτου εργασίας για τις νέες εξετάσεις από τα νέα τμήματα που έγιναν και από αυτά που πρόκειται να γίνουν.
- ΟΙ ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας και οι ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών-Χειριστών Ιατρικών Συσκευών για την στελέχωση των νέων τμημάτων (Αιμοδυναμικού, Ακτινοθεραπείας, Ογκολογικού Τμήματος) που απαιτούν επιπλέον Χειριστές.
- ΤΕ Φυσικοθεραπείας, απαραίτητες για την λειτουργία του Φυσικοθεραπευτηρίου.

3. Η Αναπληρώτρια Δ/ντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Φραγκοπούλου Ελένη ανέφερε ότι εξίσου αναγκαία είναι και η αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού αφού χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, νοσηλεία δεν μπορεί να γίνει.
Στην αριθμ. 25653/17-12-09 εισήγηση της αναφέρει ότι: «Σε συνέχεια των προτάσεων της Ιατρικής υπηρεσίας για αύξηση των θέσεων ιατρικού προσωπικού με την δημιουργία νέων τμημάτων και αύξηση του αριθμού των ανεπτυγμένων κλινών και επειδή είναι, σε λειτουργικό επίπεδο, ευθύνη των διευθυντικών στελεχών κάθε υπηρεσίας ξεχωριστά, να προτείνουν τα κατάλληλα ποσοστά νοσηλευτών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, πρωτίστως και κυρίως για την διασφάλιση της ποιότητας στην νοσηλευτική φροντίδα, προτείνουμε τα παρακάτω ποσοστά ασφαλούς νοσηλευτικής στελέχωσης σε αναλογία τέτοια που θα καλύπτει τρεις (3) βάρδιες
- ΠΕ Νοσηλευτικής από 16 οργανικές θέσεις σε 20
- ΤΕ Νοσηλευτικής από 150 οργανικές θέσεις σε 220
- ΤΕ Επισκεπτριών από 8 οργανικές θέσεις σε 13
- ΤΕ Μαιών 18 οργανικές θέσεις
- ΔΕ Βοηθ. Νοσηλευτών από 189 οργανικές θέσεις σε 210
- ΥΕ Βοηθ. Υγειονομικού Προσωπικού από 114 οργανικές θέσεις σε 130
δηλαδή να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις από 495 σε 611.
Η ανάγκη γι’ αυτή την αύξηση προκύπτει διότι τα νέα Τμήματα, ΜΑΦ, ΤΕΠ, Αιμοδυναμικό, Ογκολογικό, Ανάπτυξη ΜΕΘ, Μονάδα Λοιμώξεων κλπ, είναι τμήματα αυξημένης φροντίδας με αναλογία νοσηλευτή ασθενούς 1:1 ή στην καλύτερη περίπτωση 1:2. Σ’ αυτή την αναλογία πρέπει να υπολογισθούν οι δύο ημερήσιες αναπαύσεις εβδομαδιαίως, οι κανονικές και ειδικές άδειες, οι άδειες μητρότητας, οι εκπαιδευτικές άδειες, οι αναρρωτικές άδειες κλπ.
Εκτός των άλλων σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας η αναλογία Νοσηλευτών με Βοηθούς Νοσηλευτών είναι στην χειρότερη περίπτωση 2:1 όπου αυτό είναι και το κλειδί για την παρεχόμενη ποιότητα και ασφάλεια στην παροχή της Υγειονομικής Φροντίδας και όχι το αντίστροφο όπως τείνει να γίνει στο Νοσοκομείο μας και όπως ίσχυε όλα τα χρόνια. Ο καθορισμός λοιπόν στην σωστή σύνθεση είναι σημαντικός.
4. Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο η Δ/ντρια Διοικητικής Υπηρεσίας η οποία ανέφερε τα εξής:
Στην αριθμ. 5/28-2-2007 συνεδρίαση του Δ.Σ. με την οποία εγκρίθηκε εγκρίθηκε η συνολική πρόταση αναμόρφωσης του ισχύοντος οργανισμού και αύξηση των κλινών από 335 σε 385, εισηγήθηκα την αύξηση των οργανικών θέσεων της Διοικητικής υπηρεσίας κατά (23) θέσεις συνολικά. Τελικά, μετά από πρόταση του Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας, και με σκοπό την γραμματειακή στήριξη των τμημάτων της Ιατρικής υπηρεσίας, το Δ.Σ. ενέκρινε την προσθήκη ακόμα (20) θέσεων του κλάδου ΔΕ Προσωπικού Η/Υ, οπότε η πρόταση για αύξηση των οργανικών θέσεων της Διοικητικής Υπηρεσίας διαμορφώθηκε σε (43) θέσεις συνολικά.
Στο κείμενο του αριθμ. Υ4α/43839/07/30-9-2009 νέου οργανισμού του Νοσοκομείου που είχε εγκριθεί από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και δεν πρόλαβε να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, οι οργανικές θέσεις τη Διοικητικής Υπηρεσίας αυξήθηκαν μόνο κατά (10) θέσεις (Δηλαδή από 202 έγιναν 212).
Είναι λοιπόν δεδομένο ότι με την περαιτέρω αύξηση των κλινών σε 401, την προσθήκη τμημάτων και μονάδων, την αύξηση των θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού για την στελέχωσή τους, είναι απολύτως αναγκαία η αντίστοιχη αύξηση των θέσεων των διοικητικών υπαλλήλων προκειμένου να ¨υποστηρίξουν¨ τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του νέου οργανισμού.
Γι’ αυτό τον λόγο εισηγούμαι να αυξηθούν οι θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων τουλάχιστον κατά (13) ακόμα, ούτως ώστε οι οργανικές θέσεις συνολικά της Διοικητικής Υπηρεσίας να γίνουν (225) όπως ήταν η αρχική μου πρόταση.
Οι επιπλέον (13) θέσεις να κατανεμηθούν ως εξής:
- ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων : συν (10) = 43 (33+10)
- ΔΕ Προσωπικού (Χειριστών ) Η/Υ: συν (3) = 12 (9+3)

Επίσης υπενθυμίζεται ότι με την αριθμ. 41/25-11-09 απόφαση Δ.Σ. είχε ζητηθεί η μετατροπή:
- Μίας (1) θέσης ΠΕ Επιχειρησιακής Έρευνας (που είχε μετατραπεί σε ΠΕ Δ/κού-Οικονομικού) σε θέση ΠΕ Ιερέων
- (Μίας θέσης ΔΕ Δ/κών Γραμματέων σε θέση ΔΕ Ιεροψαλτών – Νεωκόρων.

Επίσης με την προτεινόμενη αύξηση των κλινών σε 401, δικαιολογείται η αλλαγή διάρθρωσης της Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας σε δύο Διευθύνσεις. Ειδικότερα
α) στην Διεύθυνση Διοικητικού η οποία διαρθρώνεται στα εξής τμήματα:
- Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού
- Γραμματείας
- Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων και Επειγόντων Περιστατικών
- Κίνησης Ασθενών

β) στην Διεύθυνση Οικονομικού η οποία διαρθρώνεται στα εξής Τμήματα και Αυτοτελή Γραφεία:
- Οικονομικού
- Προμηθειών
- Αυτοτελές Γραφείο Επιστασίας
- Αυτοτελές Γραφείο Ιματισμού

5. Ο Προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος ανέφερε την ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων της Δ/νσης τεχνικών Υπηρεσιών καθώς οι απαιτήσεις του νέου Νοσοκομείου αλλά και των υπολοίπων φορέων ευθύνης του (Κ.Υ., Π.Π.Ι., και Π.Ι.) τα οποία δεν διαθέτουν χωριστές τεχνικές υπηρεσίες, σε θέματα τόσο βιοϊατρικής όσο και τεχνικής φύσεως είναι ιδιαιτέρως αυξημένες.
Καθώς η τεχνική υπηρεσία πρέπει να διαθέτει μηχανικούς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ), τεχνικούς διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και οδηγούς και κλιβανείς είναι προφανές ότι ο αριθμός αυτών πρέπει να αυξηθεί ως κάτωθι:
- ΤΕ Μηχανικών: από (7) σε (8)
- ΔΕ Τεχνικός : από (35) σε (45).
Επισημαίνω ότι κατά τον τελευταίο πρόσφατο οργανισμό, οι θέσει αυτές δυστυχώς δεν αυξήθηκαν καθόλου, ενώ είναι επιτακτική ανάγκη αύξησής τους.
Μία ¨εύκολη¨ τροποποίηση που είναι απαραίτητη να γίνει είναι ο μη διαχωρισμός σε τεχνικούς (28 άτομα) και οδηγούς (7 άτομα), αλλά να είναι ενιαία ομάδα (35 ατόμων ή 45 αν εγκριθεί η αύξησή τους).

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τα παραπάνω ομόφωνα αποφασίζει:

1. Εγκρίνει την τροποποίηση του οργανισμού του Νοσοκομείου ως εξής :
ΑΡΘΡΟ 4:
Την αύξηση των ανεπτυγμένων κλινών από 385 σε 401
ΑΡΘΡΟ 6:
Στον Παθολογικό Τομέα προστίθεται ένα (1) Ακτινοθεραπευτικό
τμήμα

ΑΡΘΡΟ 16:

Την μετατροπή των θέσεων καθώς και την σύσταση νέων θέσεων ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη των νέων Τμημάτων και Μονάδων οι οποίες διαμορφώνονται ως ακολούθως :

ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ 11
ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ (με την εξειδίκευση που προβλέπεται από τις διατάξεις του Π.Δ./2001 για την εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία) 1
ΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ 5
ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ 4
ΩΡΛ 5
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ 8
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ 14
ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ 5
ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ 10
ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ 3
ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗΣ 4
ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΑΣ 1
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ 2
ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ 4
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ 2
ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ 1
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΑ 2
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ 5
ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ή ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΙΑ ΜΕΣ. ΑΝΑΙΜΙΑ) 2
ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ή ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ) 3
ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΙΑ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ) 4
ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ (ΓΙΑ ΜΕΘ) 8
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ 6
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ 7
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ) 4
ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ 5
ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ 3
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ -ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑΣ 2
ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ 7
ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ 10
ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ 8
ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ 3
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ (με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη (ΜΕΘ) ή ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προ-νοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση – διοίκηση – συντονισμό του έργου της εφημερίας) (ΓΙΑ ΤΕΠ) 9
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ή ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ (με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη (ΜΕΘ) ή ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προ-νοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση – διοίκηση – συντονισμό του έργου της εφημερίας) (ΓΙΑ ΜΑΦ) 2
ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 2
ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ 2
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ 5
ΣΥΝΟΛΟ 180

Την διαμόρφωση των θέσεων επιστημονικού και Παραϊατρικού
Προσωπικού ως εξής :

ΠΕ ΧΗΜΕΙΑΣ-ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΒΙΟΧΗΜΙΑΣ-ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ 8 (από 2 για κάθε ειδικότητα)
ΠΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ 4
ΤΕ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 30
ΤΕ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ 9
ΤΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 7
ΔΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ 20
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΩΝ-ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ 30
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ 5

δ)Την αύξηση των θέσεων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ως εξής:
- ΠΕ Νοσηλευτικής από 16 οργανικές θέσεις σε 20
- ΤΕ Νοσηλευτικής από 150 οργανικές θέσεις σε 220
- ΤΕ Επισκεπτριών από 8 οργανικές θέσεις σε 13
- ΤΕ Μαιών 18 οργανικές θέσεις
- ΔΕ Βοηθ. Νοσηλευτών από 189 οργανικές θέσεις σε 210
- ΥΕ Βοηθ. Υγειονομικού Προσωπικού από 114 οργανικές θέσεις σε 130

ε) Τις παρακάτω τροποποιήσεις στην ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

- το άρθρο 4 «ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» το (Α) διαμορφώνεται ως εξής:

Α. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
α) Ιατρική
β) Νοσηλευτική
γ) Διοικητική
δ) Οικονομική
ε) Τεχνική

- Το άρθρο 8 «ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ» διαχωρίζεται σε Διάρθρωση Διοικητικής Υπηρεσίας με τα τμήματα που περιλαμβάνονταν μέχρι τώρα στην Υποδ/νση Διοικητικού και σε διάρθρωση Οικονομικής Υπηρεσίας με τα τμήματα και αυτοτελή γραφεία που μέχρι τώρα περιλαμβάνονταν στην Υποδ/νση Οικομικού .

- Επίσης θα γίνει αντίστοιχος διαχωρισμός αρμοδιοτήτων που καθορίζονταν στο άρθρο 12 «ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ»

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στο άρθρο αυτό και στην παράγραφο (4) ΤΜΗΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ, περίπτωση (γ) πρέπει να αφαιρεθεί τελείως η γραμμή «Μεριμνά για την τήρηση και ενημέρωση των ιατρικών φακέλλων», διότι αυτή η αρμοδιότητα και ευθύνη ανήκει στο Ιατρικό Προσωπικό κάθε κλινικής και όχι στο διοικητικό προσωπικό του Γ.Κ.Α..



- Στο άρθρο 16 «ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ»
4. ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ –ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ στην παράγραφο ΙΙΙ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ, προστίθενται (13) θέσεις και διαμορφώνονται ως εξής:
- ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων: (42) θέσεις
- ΔΕ Προσωπικού (Χειριστών) Η/Υ: (12) θέσεις
- ΔΕ Ιεροψαλτών – Νεωκόρων : (1) θέση (από μετατροπή)

Επίσης στην κατηγορία ΠΕ μετατρέπεται μία θέση οπότε έχουμε:
- Κλάδος ΠΕ Διοικητικού ή Οικονομικού: (17) θέσεις (από 18)
- Κλάδος ΠΕ Ιερέων: (1) θέση (από μετατροπή)


ε) τις προτάσεις του Προϊσταμένου Τεχνικού Τμήματος
α) την αύξηση των θέσεων
- ΤΕ Μηχανικών: από (7) σε (8)
- ΔΕ Τεχνικός : από (35) σε (45)
β) την τροποποίηση των κλάδων ΔΕ Τεχνικός και ΔΕ Οδηγών και την ενοποίησή τους σε ένα ενιαίο κλάδο ΔΕ Τεχνικός .


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΣΣΙΩΡΗΣ


ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΡΟΔΟΣ 18-12-2009
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ.



ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ
ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΓΛΕΝΤΗ ΕΛΕΝΗ
ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: