Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠ ΥΓΕΙΑΣ

Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Υφυπουργός Φώφη Γεννηματά συναντήθηκαν με το Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Μετά τη συνάντηση η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Είχαμε μία πολύ δημιουργική συνάντηση με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Είχαμε την ευκαιρία, στο πλαίσιο της στενής θεσμικής συνεργασίας, να κάνουμε μία ανασκόπηση όλων των μεγάλων θεμάτων, των προβλημάτων και των προκλήσεων στο χώρο της υγείας.

Εμείς από την πλευρά μας και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 πρώτων ημερών της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επαναλάβαμε τη μεγάλη μας δέσμευση, ότι η υγεία είναι προτεραιότητα. Μία δέσμευση η οποία αποτυπώνεται με σαφές δείγμα γραφής σ’ αυτές τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης του τόπου από το ΠΑΣΟΚ.

Αποτυπώνεται στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στη δρομολόγηση των προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στην ενεργοποίηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την υγεία ως δημόσιο αγαθό και ως υποχρέωση της πολιτείας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε και το θεσμικό διάλογο και την πολύ καλή συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

ΕΜ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ: Εγώ ως Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου θέλω να ευχαριστήσω την κα Υπουργό που μας δέχτηκε σήμερα, σε μία δίωρη περίπου συνάντηση, όπου εξετέθησαν όλα τα εκκρεμή θέματα που ταλανίζουν από πολλών ετών, θα έλεγα, το χώρο της υγείας, τους γιατρούς, νοσηλευτές.

Μπήκαν όλα τα θέματα είτε λέγονται γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είτε λέγονται γιατροί ελευθεροεπαγγελματίες των ταμείων ΙΚΑ κλπ.. Όπως μπήκαν πάρα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο του ΙΚΑ, βεβαίως με τον συναρμόδιο Υπουργό τον κ. Λοβέρδο, ήδη η κα Υπουργός απεδέχθη αφού τον συναντήσουμε να πάμε να συζητήσουμε και για τις μονιμοποιήσεις και τόσα άλλα.

Θα πρέπει να εξάρω την ευγένεια και την ευπρέπεια της κας Υπουργού και της κας Υφυπουργού, διότι πραγματικά με σαφήνεια και με ειλικρίνεια μπόρεσαν και έδωσαν εκεί που μπορούσαν και έχουν ληφθεί κάποιες αποφάσεις απαντήσεις, που εμάς τουλάχιστον μας ικανοποιούν.

Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί αυτός ο καλοπροαίρετος διάλογος ο οποίος ξεκίνησε σήμερα και η κα Υπουργός δήλωσε, ότι πράγματι αναγνωρίζει το θεσμικό ρόλο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που είναι εκ του νόμου ο επίσημος σύμβουλος της πολιτείας.

Πρέπει δε να μου επιτραπεί να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για το ότι απεκατέστησε τη νομιμότητα στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο η κα Υπουργός. Ήταν ακριβώς η δεύτερη πράξης αφ’ ης ανέλαβε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Θέλω να την ευχαριστήσω εκ μέρους όλου του Διοικητικού Συμβουλίου των παρισταμένων μελών, 10 μελών, και πιστεύω, επαναλαμβάνω, ότι θα έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία πάντοτε για το καλό της υγείας, των προσφερομένων υπηρεσιών υγείας τις οποίες προσδοκά και δικαιούται ο Έλληνας πολίτης.

Και πάνω απ’ όλα και πέρα απ’ όλα πρέπει να δηλώσω ότι ξεπερνάμε κάποιες αγκυλώσεις οι οποίες ενδεχομένως υπήρχαν όπως και παλαιότερα με όλες τις Κυβερνήσεις τις προ προηγούμενες και τις προηγούμενες και έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία με την κα Υπουργό.

Την ευχαριστώ για μία ακόμη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: