Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΙΣ 14-5-2010

Τη συμπαράσταση όλων των φορέων της περιοχής μας αλλά και των πολιτών, είχαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που πραγματοποίησαν χθες δίωρη στάση εργασίας.
Στο πλευρό των εργαζομένων τάχθηκε και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούτσικος η Εισαγγελία θα βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους και θα αναλάβει πρωτοβουλίες, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νοσοκομείου.
Το "παρών" στην κινητοποίηση των εργαζομένων, έδωσαν οι δήμαρχοι του νησιού, ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης και ο νέος διοικητής του νοσοκομείου κ. Μιχάλης Κόκκινος.
Οι εργαζόμενοι ζητούν από το κλιμάκιο της ΔΥΠΕ που θα βρίσκεται σήμερα στο νησί μας να δώσει λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και να καλύψει τις θέσεις που έμειναν κενές, με την αποχώρηση των πενήντα νοσηλευτών, μετά τη λήξη των συμβάσεων τους.
"Ελπίζουμε να αρχίσουμε σιγά σιγά συνεργασία με την ΔΥΠΕ και το υπουργείο. Είναι ώρα να πετύχουμε τις πρώτες νίκες, κατά του σκουριασμένου αναχρονιστικού συστήματος και να πάρουμε προσωπικό για να καλυφθούν τα κενά που έχουμε τώρα. Ζητάμε όμως να προσληφθεί και μόνιμο προσωπικό για να μην δημιουργηθούν τέτοια προβλήματα ξανά", δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Μιχάλης Κόκκινος.
"Θέλουμε από τη Β ΥΠΕ να κάνει προσλήψεις προσωπικού γιατί στο τέλος του μήνα το νοσοκομείο θα ζήσει τις εφιαλτικότερες ημέρες στην ιστορία του. Δεν είναι υπερβολή, είναι η αλήθεια. Αυτός είναι και ο λόγος που κάνουμε αυτή την κινητοποίηση", δήλωσε στη "δ" η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ Λούση Καλαμάτα η οποία εξέφρασε την ικανοποίηση της, για την μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών των φορέων και των δημάρχων στο κάλεσμα των εργαζομένων. Ο σύλλογος των εργαζομένων έχει ξεκινήσει στο μεταξύ την συγκέντρωση υπογραφών, με την οποία ζητά την κατάργηση της ΔΥΠΕ γιατί απέδειξε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της. "Αν δεν μπορούν, να πάνε στα σπίτια τους και το προσωπικό τους να πάει στα νοσοκομεία, εκεί που θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες", τόνισε η κ Καλαμάτα. Αλληλέγγυοι στα προβλήματα των εργαζομένων δήλωσαν δια των εκπροσώπων τους και οι βουλευτές του νομού.
Η μόνη κίνηση που έχει γίνει από την ΔΥΠΕ μέχρι τώρα, όπως είπε η κ. Καλαμάτα, είναι η απόσπαση νευρολόγου που θα καλύψει τις ανάγκες μέχρι τον Αύγουστο. "Είναι απαράδεκτη η κατάσταση. Η κάλυψη των θέσεων στην ψυχιατρική κλινική έπρεπε να γίνει από τον Αύγουστο του 2009", είπε η πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο.
Ευθύνες σε όσους οδήγησαν την κατάσταση έως εδώ, επέρριψε ο δήμαρχος Αρχαγγέλου Αλέκος Παπουράς. Ο δήμαρχος Αρχαγγέλου ζήτησε την παρέμβαση και των βουλευτών, που μέχρι τώρα, όπως είπε, αντιμετωπίζουν τα θέματα απαλά. "Αν δεν μπορούν όμως να γίνουν πιο δυναμικοί, να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους", είπε ο κ. Παπουράς.
"Τα θέματα της υγείας είναι σοβαρά και δεν έχουν χρώμα. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουν θέση εδώ και οι λογικές των αντιπαραθέσεων. Είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Το νοσοκομείο πρέπει άμεσα να ενισχυθεί με προσωπικό" δήλωσε ο δήμαρχος Καλλιθέας Γιάννης Ιατρίδης, τονίζοντας πως τα αιτήματα των εργαζομένων είναι δίκαια.
"Πρέπει να γίνει κατανοητό πως εμείς στην παραμεθόριο, έχουμε ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν. Να πάρουν και οι βουλευτές ζεστά το θέμα αυτό, που για μας είναι αδιαπραγμάτευτο" είπε ο δήμαρχος Καλλιθέας.
"Θεωρούμε αδικία την μη στελέχωση του νοσοκομείου με προσωπικό", είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς
Ο κ. Κινούς αναφέρθηκε και στην εφημέρευση του νοσοκομείου, που είναι "κόκκινη γραμμή" για τους γιατρούς. "Δεν θα αφήσουμε ποτέ το νοσοκομείο χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς. Περιμένουμε να δοθούν λύσεις διαφορετικά θα ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις από την 1η Ιουνίου", είπε ο κ. Κινούς.
"Δυστυχώς η κατάσταση επιδεινώνεται και αυτό αφορά τον σχεδιασμό που έπρεπε να γίνει σε κεντρικό επίπεδο για να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα των δομών υγείας. Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία της διεκδίκησης για τη στελέχωση του νοσοκομείου με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Το υπουργείο Υγείας πρέπει να μεριμνήσει και η υπουργός να πάρει το μήνυμα πως η υπομονή έχει τα όρια της. Τώρα που έχει εγκριθεί ο νέος οργανισμός δεν υπάρχει άλλοθι για να μην γίνονται προσλήψεις", δήλωσε ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης. "Τα προβλήματα αυτά θα τεθούν στο κλιμάκιο της ΔΥΠΕ, που θα είναι σήμερα στη Ρόδο, αν και όπως είπε ο νομάρχης, το θέμα αφορά περισσότερο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παρά τα περιφερειακά στελέχη". Όπως έγινε γνωστό το κλιμάκιο θα παραστεί σε σύσκεψη που θα γίνει στους χώρους του παλαιού νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: