Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ε.Ι.Ν.Ρ και ΚΥ ΤΗΣ 29-09-2010

Οι συνέπειες των προβλημάτων, που προκαλεί ο Ν. 3868/2010, κυρίως στην περιφέρεια, ξεκίνησαν να γίνονται πλέον πολύ  εμφανείς, από τον πρώτο μήνα εφαρμογής του, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των γιατρών, αλλά κυρίως αυτή  των ασθενών σε όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας.
Νοσοκομεία υποστελεχωμένα και αποδυναμωμένα τόσο από Ιατρικό όσο και από Νοσηλευτικό προσωπικό, καλούνται ή να λειτουργήσουν επισφαλώς ή να μην λειτουργήσουν καθόλου.
Ιατροί εξουθενωμένοι, απλήρωτοι, επί σειρά μηνών και απαξιωμένοι, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μιά πραγματικότητα δύσκολη, πέρα και μακριά από κάθε σύγχρονη εικόνα επαγγελματιών λειτουργών υγείας.
•Εμμένουμε στην κατάθεση και εφαρμογή ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης, σύμφωνα με την απόφαση του Επιστημονικού μας Συμβουλίου αλλά η αδιαλλαξία και κυρίως η μη εκτίμηση των προσπαθειών μας να λειτουργήσει με ασφάλεια το νοσοκομείο  προς όφελος των ασθενών μας  από την 2η ΥΠΕ, μας αναγκάζει να καταθέσουμε για τον μήνα Οκτώβριο προγράμματα με βάσει το νόμο. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνουν ακάλυπτες κλινικές πρώτης γραμμής για 15 ημέρες και φυσικά καλείται η διοίκηση να αναλάβει την ευθύνη τόσο για την ασφαλή κάλυψή τους όσο και για την πληρωμή τους.
•Μοναδικός γνώμoνας επιλογής παραμένει η υποχρέωσή μας για παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας σε όλους τους πολίτες
•Επισημαίνουμε επίσης πως δεν  ανεχόμαστε απλήρωτη εργασία που σημαίνει οτι η επίσχεση εργασίας συνεχίζεται.
Δηλώνουμε ότι
•Καθιστούμε υπευθύνους, για την αναστάτωση και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νοσοκομείο όλη την αλυσίδα παραγόντων του νομού, που αδιαφορούν ή κωλυσιεργούν, στην εκτέλεση του καθήκοντός τους
•Επιφυλασσόμεθα να προσφύγουμε  στην δικαιοσύνη
•Παράλληλα, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους, θα εντείνουμε την πίεση και τις κινητοποιήσεις μας, με στόχο  να εξαναγκασθούν οι ιθύνοντες αφ΄ ενός να απολογηθούν στους πολίτες αφ' ετέρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 Η ανοχή, η αντοχή και η υπομονή μας τελείωσαν.

Θα διαφυλάξουμε δε, σαν κόρη οφθαλμού, την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: