Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Κύριε Διοικητά, Κυρίες και Κύριοι της 2ης ΥΠΕ

Κύριε Διοικητά, Κυρίες και Κύριοι της 2ης ΥΠΕ,

Όλοι, εμείς οι γιατροί του νοσοκομείου, δεν είμαστε διατεθειμένοι πλέον να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε συμπεριφορές, που μας θίγουν σαν ανθρώπους, αλλά κυρίως σαν επιστήμονες, που έχουμε αφιερώσει την ζωή μας στο να υπηρετήσουμε το υπέρτατο αγαθό που είναι η υγεία των συνανθρώπων μας, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την προσωπική ζωή τόσο την δική μας όσο και των οικογενειών μας. Εμείς αισθανόμαστε ότι προσπαθήσαμε δείχνοντας μεγάλη κατανόηση στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας να βοηθήσουμε όσο μπορούμε από την μεριά μας με το να μειώσουμε στο ελάχιστο το ασφαλές  πρόγραμμα εφημέρευσης του νοσοκομείου μας και επίσης  αποδεχτήκαμε την αντιστοίχηση των εφημεριών σε αντίθεση με αυτά που λέει ο νόμος 3868/2010. Πρακτικά σημαίνει ότι οι μονήρεις ειδικότητες αποδέχτηκαν προς τιμή τους να μετατρέψουν τις 5 εφημερίες ενεργείς, που αναφέρει ο νόμος, σε 15 ετοιμότητας, μόνο για ένα λόγο, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για το κοινό καλό όσο το δυνατό περισσότερες ημέρες μπορούν. Αντί λοιπόν το κράτος μετά από την δική μας προσπάθεια  να επιτύχει τουλάχιστον να υπάρχει εργασιακή ειρήνη, ώστε να αφοσιωθούμε απερίσπαστοι στις υπηρεσίες που προσφέρουμε, μας τιμωρεί!!! λέγοντας μας ότι δεν έχουμε την δυνατότητα  να χρηματοδοτήσουμε ούτε και αυτό το ελάχιστο πλαίσιο εφημέρευσης.
Εμείς, δείχνοντας ακόμη μια φορά ότι έχουμε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουμε, ανακαλύψαμε, προς μεγάλη μας έκπληξη φυσικά (αφού επισή-μως άλλα διατείνονται), ότι το νοσοκομείο μας ανήκει στην Γ΄ ζώνη με βάσει τους νόμους του κράτους, που σημαίνει ότι θα πρέπει να ισχύσουν και για μας όλα τα προνόμια που δίνει αυτός ο νόμος για τις χαρακτηρισμένες προβληματικές περιοχές ώστε  να δοθεί επιτέλους  μόνιμη λύση σε μερικά από τα προβλήματα που μας ταλανίζουν τόσα χρόνια.
Καταλήγοντας σας ενημερώνουμε ότι η ανοχή, η αντοχή και η υπομονή μας τελείωσαν.

Θα διαφυλάξουμε δε, σαν κόρη οφθαλμού, την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια, μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να είναι   η καταληκτική ημερομηνία, για να δοθούν έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι θα χρηματοδοτηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου το ελάχιστο ασφαλές πλαίσιο εφημέρευσης ή να θεωρηθούμε αυτοδικαίως ότι ανήκουμε στην Γ΄ ζώνη, διαφορετικά ΚΥΡΙΟΙ  ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ  ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡEΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ  ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ  ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: