Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ

Η κοινή δράση της Ε.Ι.Ν.Ρόδου και ΚΥ και του συλλόγου  εργαζομένων του νοσοκομείου ,μαζί φυσικά και με την στάση του  Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος που ήταν προς την σωστή κατεύθυνση εννοώντας τον τρόπο διεκδίκησης στο Υπουργείο και στην 2η ΥΠΕ,έφερε κάποια αποτελέσματα .Τα οποία φυσικά δεν μας καλύπτουν γνωρίζοντας καλά τις υποσχέσεις και τα κοινά ανακοινωθέντα από το πρόσφατο παρελθόν που στην πράξη δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.Ελπίζουμε αυτή την φορά να μην παραμείνουμε στα λόγια  αλλά  να αρχίσουν να υλοποιούνται αυτά τα λίγα και αυτονόητα σε σύντομο χρονικό διάστημα .Διαφορετικά η αντίδραση όλων μας θα είναι σκληρή και ακραία δεν θα αφήσουμε το νοσοκομείο να απαξιωθεί και να συρρικνωθεί όσο και να το θέλουν κάποιοι.
Όσον αφορά το σοβαρό πρόβλημα με το νέο  πλαίσιο εφημέρευσης και το νόμο  που ξεκίνησε να υλοποιείται από 1η Σεπτεμβρίου ,σήμερα σε πολύωρη σύσκεψη της Ένωσης με το ΔΣ του νοσοκομείου καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι και εδώ η δράση μας θα πρέπει να είναι κοινή .Δηλαδή να πιέσουμε όλοι μαζί προς την κατεύθυνση του υπουργείου να εκταμιεύσει το επιπλέον ευτελές κονδύλι που χρειάζεται και είναι 60.000Ευρώ για κάθε μήνα ώστε να υπάρχει η ελάχιστη κάλυψη των κλινικών και τμημάτων με εφημερεύοντες γιατρούς.Αύριο θα σταλεί έγγραφο προς την ΥΠΕ και το Υπουργείο που θα αναφέρει αναλυτικά και εμπεριστατωμένα το λόγο που ζητάμε την περαιτέρω αυτή κάλυψη για το νοσοκομείο το δικό μας αλλά και που αφορά όλα τα περιφερειακά ιδρύματα της χώρας ..Εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση και άποψη απέναντι στο πρόβλημα δηλαδή δεν θα ανεχτούμε απλήρωτη υπερωριακή εργασία,περαιτέρω μείωση του πλαισίου εφημερευσης διότι αυτό θα σημαίνει ακάλυπτες κλινικές από γιατρούς και φυσικά συρρίκνωση η σύμπτυξή κλινικών και ειδικοτήτων.Δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο με κανένα τρόπο η ασφαλή νοσηλεία των ασθενών μας και φυσικά το έκτακτο και επείγον πρόβλημα που εν δυνάμει αφορά όλους μας Για όλα αυτά τα σοβαρά θέματα περιμένουμε την απάντηση του Διοικητή  μέχρι την Δευτέρα 13-09-2010 που έχει καθοριστεί η επόμενη γενική συνέλευση για να αξιολογηθεί  ώστε να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας.Σήμερα υπόγραψε ο Διοικητής την απόφαση για την δαπάνη τηςαποζημίωσης των εφημεριών Ιουλίου που ανέρχεται στο ποσό των 413.752,18 Ευρώ.
ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
.Η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, μετά τη συνάντηση στις 6 Σεπτεμβρίου 2010, με τη Διοίκηση του Γ. Ν. Ρόδου και μετά από τις γενικές κατευθύνσεις που ετέθησαν από το Γενικό Γραμματέα Υγείας κ. Νικόλαο Πολύζο, σε συνέχεια σχετικής σύσκεψης στο Υπουργείο Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης, που πραγματοποιήθηκε στις 2/09/2010, κατέληξαν στα παρακάτω:

1ον Προχωράει άμεσα η πρόσληψη 9 επικουρικών εργαζομένων στο Γ. Ν. Ρόδου «Α. Παπανδρέου» και συγκεκριμένα:
2 ΤΕ Νοσηλευτών
4 ΔΕ Νοσηλευτών
3 ΥΕ Τραυματιοφορέων
2ον Επισπεύδεται η πρόσληψη των 4 Νοσηλευτών από την προκήρυξη 7Κ.
3ον Εντός του μηνός Σεπτεμβρίου και σταδιακά μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2010, με την οικονομική υποστήριξη της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου θα προσληφθούν 9 ακόμη εργαζόμενοι ως επικουρικό προσωπικό και συγκεκριμένα:
2 ΠΕ Φαρμακοποιοί
2 ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου
1 ΔΕ Τεχνικός Κλιβανέας
2 ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων και εν ελλείψει, ΔΕ
και 2 ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών
4ον Αποφασίστηκε η ενίσχυση του Νοσοκομείου με επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό μέσω προγράμματος που θα εκπονήσει η 2η Υ.ΠΕ. Πειραιώς & Αιγαίου, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την 31-12-2010, προϋπολογισμού 40.000 Ε μηνιαίως.
5ον Η απόφαση 5081/2001, της οποίας επίκειται η υπογραφή από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου θα εγκρίνει την πρόσληψη 745 εργαζομένων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου δεσμεύεται ότι από το συγκεκριμένο αριθμό τουλάχιστον 40 θέσεις κυρίως νοσηλευτών θα προκηρυχθούν για το Νοσοκομείο της Ρόδου σε μια διαδικασία που εκτιμάται ότι θα έχει ευοδωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2010.
6ον Εντός του μηνός Σεπτεμβρίου κατά τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης, προκηρύσσονται από το Υπουργείο 60 θέσεις συνολικά μονίμου προσωπικού, μη ιατρικού, διαφόρων ειδικοτήτων για το Νοσοκομείο της Ρόδου, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά του Ιατρεία, σύμφωνα με σχετική πρόταση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου προς το Υπουργείο Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα προκηρύσσονται και οι υπόλοιπες θέσεις μονίμου προσωπικού από παραιτήσεις οι οποίες ανέρχονται συνολικά στον αριθμό των 37 εργαζομένων, δηλαδή συνολικά 97 μόνιμοι εργαζόμενοι θα στελεχώσουν το Νοσοκομείο της Ρόδου, σε ένα χρονικό διάστημα που υπολογίζεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011.
Επίσης, οριστικοποιήθηκε η ένταξη τριών μεγάλων έργων στο ΕΣΠΑ τα οποία αφορούν:
1. Προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου 64 τομών, προϋπολογισμού 1.100.000 €.
2. Προμήθεια και εγκατάσταση ακτινοθεραπευτικού συγκροτήματος, προϋπολογισμού 3.000.000 € (γραμμικός επιταχυντής).
3. Προμήθεια και εγκατάσταση αιμοδυναμικού συγκροτήματος (στεφανιογράφος) για καρδιοπαθείς, προϋπολογισμού 1.500.000 €.
Η Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου
Οι Υποδιοικητές της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Γ.Ν. Ρόδου
«Α. Παπανδρέου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: