Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κο ΛΟΒΕΡΔΟ.

Προϊστάμενος πιά στην υγεία και μου δημιουργήσατε την επιθυμία να σας προκαλέσω.

Είστε φιλόδοξος πολιτικός και σίγουρα μετρήσατε τα βήματα σας, πριν πάρετε την απόφαση να αναλάβετε την διεκπεραίωση του ζητήματος ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.
Έχετε ήδη μια εμπειρία ως ασθενής για τις ανάγκες των Νοσοκομείων της Β΄ ζώνης. Για σας το πέρασμα ήταν μια περιπέτεια με αίσιο τέλος. Για μας και τους ασθενείς μας είναι καθημερινότητα, είναι τρόπος ζωής, είναι η διεκδίκηση της ζωής από την απώλεια, είναι ο δρόμος που ονειρευτήκαμε. Δεν έφτασαν στο προορισμό τους τα τρένα που στείλατε με το χρυσάφι, αγορασμένοι ταγοί που μας εκπροσώπησαν στο παρελθόν επέλεξαν να πουλήσουν την παρτίδα και έτσι, κάθε χρόνο είμαστε στο δρόμο διεκδικώντας το αυτονόητο.
Μια υγείαν μειδιώσαν με τους οφθαλμούς λάμποντες. Καθαρή, ίδια για όλους και χωρίς πρόσθετο κόστος για τον άρρωστο, αφού είναι ήδη προπληρωμένη από τις εισφορές μας στα ασφαλιστικά ταμεία και τη φορολογία.
Είστε γνώστης ότι αφελείς δεν είμαστε. Γνωρίζουμε τούς στόχους αυτής της πολιτικής. Γνωρίζουμε και τους τελικούς αποδέκτες.
Το ερώτημα είναι, θα είστε εσείς ο εκφραστής αυτής της πολιτικής, ενώ γνωρίζετε που στοχεύει ; Αυτό ονειρεύεστε ;
Την άρση του βασικότερου δικαιώματος του ανθρώπινου είδους ; Την αλλαγή του καταστατικού χάρτη στους γραπτούς και άγραφους νόμους , όπου στηρίχτηκε η επιβίωση ;
Έτσι επιθυμείτε να σας θυμάται η ιστορία; Και για ποιο όφελος ; Να πεισθούν δήθεν οι αγορές ή για να διατηρεί ρευστότητα το τραπεζικό κεφάλαιο ;
Ακούστε τι έχουμε να πούμε. Ζούμε την κάθε μέρα μας κοντά στην αρρώστια. Μόνο εμείς μπορούμε να μιλήσουμε για την υγεία.
Υγεία: κόρη του Ασκληπιού και της Ηπιόνης (προσωποποίηση της ηπιότητας)
Ασκληπιός: γιός του έρωτα του Απόλλωνα για την Κορωνίδα. Ο πατέρας του σκότωσε την μάνα του όταν αυτή αγάπησε τον Ισχύ. Τον ίδιο πάλι, τον σκότωσε ο Δίας, όταν ο Άδης του παραπονέθηκε ότι του κλέβει τους πελάτες.
Πρέπει να πάρετε το κεραυνό από τα χέρια του Δία, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να το κάνουμε εμείς.
Χαιρετώ
Ειρήνη Νταουντάκη
Επ.Α Νεφρολογικής Κλινικής Γ.Ν.Ρεθύμνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: