Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ ή ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Στο δίλλημα “ερασιτεχνισμός” ή “ανικανότητα” ουδείς εχέφρων άνθρωπος είναι ικανός να απαντήσει, αναλογιζόμενος όλα τα φαιδρά και ευτράπελα που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο της Ρόδου και γενικότερα στο χώρο της Υγείας.
Τα προβλήματα αντί να βρίσκουν λύση σωρεύονται επικίνδυνα και η λειτουργία του Νοσοκομείου καθίσταται όχι μόνο προβληματική αλλά επισφαλής για την υγεία των κατοίκων.
Τον τελευταίο χρόνο το προσωπικό του Νοσοκομείου μειώθηκε κατά 120 άτομα και με την λήξη των συμβάσεων της εταιρείας ΓΑΛΗΝΟΣ θα απολυθούν άλλα 25-30 εργαζόμενοι.
Διαμαρτυρίες σαν αυτή του κ. Νομάρχη ο οποίος δήλωνε ότι θα μείνει αξύριστος μέχρι να λυθεί το πρόβλημα δεν απέδωσαν.
Υποσχέσεις Κοινοβουλευτικών παραγόντων ότι θα ασκήσουν όλων των μορφών τις πιέσεις για την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου έμειναν υποσχέσεις.
Η ηγεσία του Υπουργείου σφυρίζει αδιάφορα και το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι πως θα υλοποιήσουν τις εντολές της τρόικας και του Δ.Ν.Τ.
Ο νέος Νόμος των εφημεριών των γιατρών είναι ανεφάρμοστος και επικίνδυνος για την υγεία των ασθενών.
Οι εφημερίες των Γιατρών είναι απλήρωτες και η λειτουργία του Νοσοκομείου επαφίεται στην αυτοθυσία και τη συναίσθηση ευθύνης και καθήκοντος των εργαζομένων.
Ελπίζαμε ότι η νέα κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα έδινε λύσεις στο αδιέξοδο που οδήγησε η πολιτική της Ν.Δ. τα Νοσηλευτικά ιδρύματα δυστυχώς όμως η κατάσταση οδηγείται από το “κακό στο χειρότερο”.
Επειδή αρμόδιοι και αναρμόδιοι φαίνεται ότι διακρίνονται από “ερασιτεχνισμό” ή “ανικανότητα”

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.
Γιάννης Παρασκευάς
Υπ. Δήμαρχος Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: