Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ ΣΤΙΣ 4/3/2011  
Οι λέξεις είναι δύσκολο να εκφράσουν τα συναισθήματα πικρίας και αγανάκτησης για την εξαθλίωση στην οποία οδηγείται το ΕΣΥ. Τα νοσοκομεία της περιφέρειας το ένα μετά το άλλο μένουν χωρίς εφημερεύοντες. Το Νοσοκομείο μας  ήδη παρουσιάζει κενά σε περιφερειακές αλλά και βασικές ειδικότητες. Κανείς ''υπεύθυνος'' δεν ενδιαφέρεται για την τύχη των ασθενών. Τα τραγικά αδιέξοδα, πού έχουν δημιουργηθεί από τον νόμο του κράτους, έχουν έως μόνη  διέξοδο την εθελοντική προσφορά των νοσοκομειακών γιατρών. Για μια ακόμη φορά δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές επειδή οι νοσοκομειακοί γιατροί ενεργοποιήθηκαν εθελοντικά,  βιώνοντας συγχρόνως την απίστευτη αδιαφορία και ανικανότητα του επίσημου κράτους. Το θέμα δεν είναι αποπληρωμή κάποιων δεδουλευμένων, αλλά η εφημεριακή επάρκεια ενός νοσοκομείου που δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα, για παράδειγμα, τον μήνα Φεβρουάριο, η Νευρολογική κλινική εφημέρευσε7 ημέρες, η Νευροχειρουργική 20 ημέρες, η Νεφρολογική 14 ημέρες, η Γαστρεντερολογική 14 ημέρες, και τον μήνα Μάρτιο ακολουθούν το Τμήμα Υπολογιστικής και Μαγνητικής Τομογραφίας 25 ημέρες, και οι άλλες Παθολογικές και Χειρουργικές κλινικές. Οι δε ασθενείς-συμπολίτες μας για “βόλτα” σε Νοσοκομεία που εφημερέυουν ανά την Ελλάδα, βεβαίως όχι με την λιμουζίνα του συμπαθούς Υπουργού μας.
ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ!
Κάτω από αυτές τις συνθήκες απαιτούμε για πολλοστή και τελευταία φορά από την κουφή και ανάλγητη κεντρική εξουσία:
α) την απόσυρση της αναλογίας 5/1 για τις προσλήψεις στην Υγεία, ειδικά στην νησιωτική περιοχή μας,
β) προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού επικουρικού και μόνιμου,
γ) την έκτακτη χρηματική επιχορήγηση των πρόσθετων εφημεριών για την ασφαλή λειτουργία του δημοσίου συστήματος περίθαλψης,
δ) την άμεση υλοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας για τοποθέτηση του Νοσοκομείου, των Κ.Υ. και φυσικά των μικρών νησιών μας στην Γ΄ζώνη ώστε να δοθούν κίνητρα σε συναδέλφους να έρθουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ακριτική περιοχή μας.
Θα συνεχίσουμε να εφημερεύουμε εφόσον οι παραπάνω προϋποθέσεις εκπληρωθούν στο ακέραιο. Σε αντίθετη περίπτωση το Υπουργείο και τα συναρμόδια όργανά του θα φέρουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την εφημεριακή διάλυση του νοσοκομείου και τη συνακόλουθη υποβάθμισή του.
Εκφράζουμε δε την πικρία αλλά και την αγανάκτησή μας γιατί περιμέναμε περισσότερα από όλους τους τοπικούς φορείς,  οι οποίοι είχαν ενημερωθεί έγκαιρα. Οι Βουλευτές του Νομού μας, οι τέως και νυν Δήμαρχοι, η Αντιπεριφέρεια και το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να απαιτήσουν τώρα την ασφαλή εφημεριακή κάλυψη με την ένταξη των Νοσοκομείου και των ΚΥ της περιοχής μας στην Γ΄ζώνη
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ
Για ένα ΕΣΥ ίσο για όλους
Για ένα ΕΣΥ με ποιότητα  και κέντρο τον ασθενή
Για ένα ΕΣΥ με την υγεία ως αγαθό και όχι ως εμπόρευμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: