Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Υπ. Υγείας: Να μεταφερθούν όλοι οι απεργοί πείνας στα νοσοκομεία

Πάνω από 100 μετανάστες απεργοί πείνας από το Μέγαρο της Υπατίας και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, με αρρυθμίες, καρδιολογικές διαταραχές και περιτονίτιδες.
Σαράντα δύο ημέρες μετά την έναρξη της απεργίας πείνας, η Επιτροπή Αλληλεγγύης και οι γιατροί που τους παρακολουθούν διαμαρτύρονται ότι στα νοσοκομεία σιτίζουν τους απεργούς με το ζόρι και ακόμη τους δίνουν μη ενδεδειγμένη και επικίνδυνη τροφή για την κατάσταση τους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Οι γιατροί που τους παρακολουθούν στο κτίριο «Υπατία» συνιστούν μόνο αραιό ρύζι ή φιδέ σιγά-σιγά σ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας για να αντεπεξέλθει ο οργανισμός μετά από τόσες ημέρες απεργία πείνας, ενώ η Επιτροπή Αλληλεγγύης ζητά νέες προτάσεις διεξόδου από την κυβέρνηση.
Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο κτίριο της ΓΣΕΕ, των μεταναστών με τον υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε την κυβερνητική πρόταση για ένταξη των απεργών πείνας σε καθεστώς ανοχής, που προβλέπει την αναβολή της απομάκρυνσης τους από τη χώρα, η οποία θα συνοδεύεται από γραπτή βεβαίωση με εξάμηνη ισχύ και δυνατότητα ανανέωσης. Οι μετανάστες αρνήθηκαν την πρόταση και ζήτησαν άδεια εργασίας, πράγμα που απέκλεισε η κυβέρνηση.
Υπουργείο Υγείας: Αναγκαία η μεταφορά όλων των απεργών στα νοσοκομεία
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του σήμερα, το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών σε συνδυασμό με την επιδείνωση της υγείας των απεργών, επιβάλουν τη μεταφορά όλων ανεξαιρέτως και χωρίς καθυστερήσεις σε νοσοκομεία του ΕΣΥ μέσω του ΕΚΑΒ για να τους προσφερθούν οι απαιτούμενες υπηρεσίες.
Ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Άρης Μουσιώνης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ζήτησε επανειλημμένα από τους απεργούς του "Υπατία" να δεχθούν τη μεταφορά τους σε δημόσια νοσοκομεία, αλλά η παράκληση του δεν έγινε έως και σήμερα δεκτή. Ζητά επίσης τη συνδρομή της Επιτροπής Αλληλεγγύης προκειμένου να πείσουν τους μετανάστες να πάνε στα νοσοκομεία, στο όνομα πάντα της ανεκτίμητης αξίας της ανθρώπινης ζωής που είναι μη διαπραγματεύσιμη.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Αταλάντευτοι στη σκληρή στάση παραμένουν οι απεργοί πείνας μετανάστες στο Μέγαρο Υπατία, καθώς απέρριψαν την έκκληση του υπ. Υγείας για άμεση διακομιδή τους σε νοσοκομεία, λόγω του οριακού σημείου που έχει φτάσει η υγεία τους, καθώς και εξαιτίας του επερχόμενου χιονιά.







Δεν υπάρχουν σχόλια: