Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ ΤΗΣ 18/03/2011

Εισήγηση από την 2η Υ.ΠΕ. το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού μας ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΊΝΕΙ στην Β’ ζώνη και όλοι εμείς οι κάτοικοι της Δωδεκανήσου στην αβεβαιότητα όσον αφορά την υγεία μας.
Η 2η Υ.ΠΕ. με κριτήριο «άγνωστο»(ΠΙΘΑΝΩΣ την οριστική υπαγωγή της Υγείας στο ασφυκτικό πλαίσιο των περικοπών του Μνημονίου) αλλά με σαφή και διαφαινόμενη εμπάθεια, παρακάμπτοντας τον πρόσφατο νόμο συνεχίζει να μας αντιμετωπίζει με την ίδια αδιαφορία.
Κρίμα, κομματικοί τεχνοκράτες, που προτείνετε στα προϊστάμενα κομματικά σας όργανα την υποβάθμιση της υγείας του τόπου μας. Εμείς, οι νοσοκομειακοί γιατροί, έως αυτή την στιγμή, καλύψαμε με προσωπικό κόστος τα κενά που προέκυψαν στο εφημεριακό καθεστώς του νοσοκομείου. Κενά που προκλήθηκαν από την δική σας αμέλεια και που δεν στοίχισαν ζωές συνανθρώπων μας γιατί εμείς δεν αφήσαμε να συμβεί. Ως εδώ όμως. Κρύβεστε πίσω από εισηγήσεις του συρμού, για να εξυπηρετήσετε αυτούς που σας διόρισαν. Δεν έχετε το δικαίωμα να παίζετε την υγεία του Δωδεκανησιακού λαού, κολοκυθιά, σαν σχολιαρόπαιδα. Δεν έχετε το δικαίωμα να μας εμπαίζετε συνεχώς, υποσχόμενοι λύσεις που προτείνατε αλλά δεν υλοποιήσατε. Για παράδειγμα τα χρήματα από τις επιπλέον εφημερίες των τελευταίων μηνών του 2010 ακόμα τα περιμένουμε, τους διορισμούς του εποχιακού και μόνιμου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού τους ακούσαμε πολλάκις αλλά δεν τους είδαμε ακόμα.
Απ’ την άλλη μας κοροϊδεύετε ζητώντας μας να εντάξουμε το νοσοκομείο στην ολοήμερη λειτουργία … με ποιο τρόπο δεν μας είπατε όμως.
Θα σας βγάλουμε λοιπόν από την δύσκολη θέση και θα σας πούμε τον τρόπο.
Θα εφαρμόσουμε τον νόμο όπως ορίζει το Ελληνικό Σύνταγμα. Εφημερεύουμε λοιπόν για αυτό που μας πληρώνετε και τις υπόλοιπες ημέρες θα στέλνουμε τους δυστυχείς ασθενείς αλλαχού και τους συγγενείς στα γραφεία σας για να τους παρηγορήσετε. Επίσης χωρίς να θέλουμε να βιάσουμε καταστάσεις, άλλωστε δεν έχουμε δικαίωμα να εκβιάσουμε ως ήδη βιασθέντες, θα καταθέσουμε την ομαδική μας παραίτηση στην διάθεση των προϊστάμενων αρχών συντόμως. Έτσι για να καταλάβετε επιτέλους ότι δεν είμαστε εξυπνάκηδες και ευκαιριακοί. Είμαστε οικογενειάρχες, επιστήμονες με πληθώρα τίτλων οι περισσότεροι, οι οποίοι αποφάσισαν να υπηρετήσουν τον συνάνθρωπο από αυτή την θέση του νοσοκομειακού ιατρού ενός επαρχιακού νοσοκομείου το οποίο με την απόφασή σας το σβήνετε από τον υγειονομικό χάρτη.
Ο άτυπος Καλλικράτης στην υγεία εδώ δεν θα περάσει.
Να αναθεωρήσετε την θέση σας άμεσα ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη από τον Δωδεκανήσιο-Ροδιακό λαό για τη περιπέτεια στην οποία τον βάζετε. Επίσης σας καλούμε άμεσα να παραιτηθείτε από τις θέσεις σας ως ανίκανοι να διαχειριστείτε τα προβλήματα που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε και μεγαλώσατε. Ζητούμε από όλους τους πολιτικούς εκπροσώπους μας να σταθούν δίπλα μας στην απόφασή μας για ομαδική παραίτηση. Όχι με συνεντεύξεις και διαβήματα, φτάνουν αυτά χορτάσαμε, άλλα με έργα δηλαδή παραίτηση και αυτών από τα αξιώματά τους δείχνοντας έτσι ότι σωστά μας αντιπροσωπεύουν. Η υγεία είναι αγαθό και δεν διαπραγματεύεται.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
1) Επίσχεση εργασίας αρχομένης από 23/03/2011 λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και λόγω του υψηλού αισθήματος ευθύνης απέναντι στους νοσηλευόμενους ασθενείς μας,  σεβόμενοι τους εαυτους μας , για την μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας  που επαπειλεί την υγεία  και την προσωπική ασφάλεια εμάς των ιδίων και των ασθενών μας
Επίσης ότι μας οφείλετε δεδουλευμένες εφημερίες των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου Δεκεμβρίου 2010 και Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου  2011 
2) Κατάθεση προγραμμάτων εφημέρευσης για τον μήνα Απρίλιο με βάσει το νόμο 3868/2010 που σημαίνει ότι  δεν θα υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των περισσοτέρων τμημάτων του νοσοκομείου  με εφημερεύοντες ιατρούς για ολόκληρο τον μήνα.
 3)) Ομαδική παραίτηση των ιατρών στην περίπτωση που το νοσοκομείο δεν ενταχθεί στην Γ’ ζώνη.

Ο Πρόεδρος            Ο Αν/τής Γραμματέας

Β.Κινούς                        Μ.Γεωργανάς

1 σχόλιο:

Πέτρος Λαζαρίδης είπε...

Να το γιατί http://nosokomeiolimnou.gr/?p=3760