Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΟΥΝ


Την 1η Απριλίου ξεκινάει ο εθνικός διάλογος, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουνίου και την 1η Ιουλίου θα έχουμε την πρώτη απόφαση για συγχώνευση», τόνισε χθες ο κ. Λοβέρδος. Αναφερόμενος στον υγειονομικό χάρτη, είπε ότι «αρχίζουμε να αποκτάμε εικόνα» και σημείωσε ότι δεν μπορείς να αρχίσεις συγχωνεύσεις εάν δεν γνωρίζεις πού βρίσκονται οι υπό συγχώνευση μονάδες. Τα στοιχεία του χάρτη (www.ygeianet.gov.gr), που παρουσιάστηκαν από τον καθηγητή κ. Γιάννη Κυριόπουλο, καταδεικνύουν έντονες ανισότητες για τη λειτουργία του ΕΣΥ. Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία αποδίδουν πολύ καλά, με πρώτο το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων.
Το βάρος της περίθαλψης -εξήγησε- σηκώνουν επτά νομοί (Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Αττικής, Λάρισας, Ηρακλείου και Εβρου). Στις υγειονομικές τους μονάδες καταλήγουν πολλοί από τους ασθενείς των άλλων νομών, οι οποίοι μετακινούνται προκειμένου να νοσηλευτούν.
Οι ειδικοί διευκρίνισαν ότι το ποσοστό των ασθενών που φεύγουν από τον νομό τους είναι ανεκτό όταν δεν ξεπερνά το 15% και μη αποδεκτό όταν είναι πάνω από 26%. Ο υγειονομικός χάρτης καταδεικνύει ότι 24 νομοί έχουν μη αποδεκτές ροές ασθενών. Την πρώτη θέση κατέχουν οι Κυκλάδες (67,9%) και ακολουθούν η Πρέβεζα (51,7%), η Εύβοια (47,8%), η Βοιωτία (45,9%), η Φθιώτιδα (45,5%), η Χαλκιδική (45,5%) και η Θεσπρωτία (44%).ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ(16,8%)

Δεν υπάρχουν σχόλια: