Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Casus belli


Ο ιδρυτικός νόμος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας 1397/83 καθιέρωσε το Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο των νοσοκομειακών γιατρών ως βασικό θεσμικό πυλώνα της φιλοσοφίας του. Αυτή η φιλοσοφία θέλει τους γιατρούς του συστήματος να είναι δημόσιοι λειτουργοί της υγείας με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο λειτούργημά τους και με αξιοπρεπή αμοιβή της καθημερινής και εφημεριακής εργασίας τους, ώστε να αφιερωθούν απερίσπαστοι στο λειτούργημά τους.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακυρώνοντας όλες τις μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις και διακηρύξεις του Υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου, θέλει να την καταργήσει, επικαλούμενη τη κατάρτιση Ενιαίου Μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων και τις δεσμεύσεις του επικαιροποιημένου Μνημονίου.
Εάν το πράξει θα πρόκειται, πέραν των άλλων, για μια κατάφωρη θεσμική παραβίαση του Ιδρυτικού Νόμου για το Ε.Σ.Υ. και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί από πλευράς μας. Το μέγεθος και η έκταση της αντίδρασης των νοσοκομειακών γιατρών θα υπερβεί κατά πολύ τις παν-ιατρικές κινητοποιήσεις που έγιναν στις αρχές Φεβρουαρίου και θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην παραπαίουσα κυβέρνηση.
Από -ygeianet.

Δεν υπάρχουν σχόλια: