Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ


Σε  βαθμιαία αλλαγή των διοικήσεων των Νοσοκομείων της χώρας αλλάκαι του τρόπου διοίκησης  από το τέλος  Μαρτίου προσανατολίζεται η πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου Υγείας.
Στόχος η μείωση του αριθμού των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων και όπως φαίνεται αυτό θα δεθεί με τις επικείμενες συγχωνεύσεις των Νοσοκομειακών Μονάδων αλλά και τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις .

Απαντώντας σε ερώτηση κυβερνητικού βουλευτή ο υπουργός Υγείας τοποθετήθηκε στη Βουλή  ως εξής:
«Σπεύδω να απαντήσω στην τελευταία σας ερώτηση, που δεν είναι και τόσο σχετική με τις προμήθειες. Είναι βέβαια σχετική με τα οικονομικά και τη διοίκηση των νοσοκομείων. Έχει σχέση με την αλλαγή των διοικητικών συμβουλίων. Όπως θυμάστε πολύ καλύτερα από εμένα, τον Αύγουστο, που εγώ δεν ήμουν στο Υπουργείο, ψηφίστηκε σχετικός νόμος για την αλλαγή των διοικητικών συμβουλίων, υπό την έννοια του σχηματισμού, της συγκρότησής τους με μικρότερο αριθμό συμβούλων.
Εμείς στο Υπουργείο, με κάθε θητεία νοσοκομείου που θα λήγει, θα αντικαθιστούμε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου με καινούργια μέλη σε μικρότερο αριθμό ή αν θέλετε, κατά τη δική μου εισήγηση στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, να διατηρούνται τα ίδια πρόσωπα, απλά εκεί που πρέπει να είναι λιγότερες οι θέσεις, να είναι λιγότερες, δηλαδή κάποιοι να μην παραμένουν.
Στο τέλος Μαρτίου έχουμε την αρχή της εφαρμογής του νόμου. Επ’ αυτού η δική μου εισήγηση ήταν να μην το κάνουμε με μια πράξη και για τα 132 νοσοκομεία, αλλά κάθε διοικητεία που θα λήγει, αρχής γενομένης από το Μάρτιο, να αντικαθιστούμε το διοικητικό συμβούλιο, υπό την έννοια να μικραίνουμε τον αριθμό των συμβούλων».
ΑΠΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ











Δεν υπάρχουν σχόλια: