Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ ΤΗΣ 03/06/2011


H Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Ρόδου & Κ.Υ., έχοντας γνώση των ειδικών υγειονομικών συνθηκών του Νομού, εκτιμά ως απολύτως αναγκαία για την ποιότητα της Δημόσιας Υγείας του Δωδεκανησιακού λαού, την πλήρη, ισότιμη, αυτόνομη και αναβαθμισμένη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Καταρχήν  είμαστε σύμφωνοι με την συνέχιση του υφιστάμενου τρόπου λειτουργίας και διοίκησής  του, όσον αφορά την αυτοτέλεια του, όπως προτείνεται εξάλλου από τη αρμόδια επιτροπή του  Υπουργείου για τα Νοσοκομεία  του Αιγαίου. Ακολούθως οι κάτοικοι του νομού, ως οι μοναδικοί δικαιούχοι και αποδέκτες των επικείμενων αλλαγών στην ανάλγητη Πολιτική Υγείας της Κυβέρνησης πρέπει να  δηλώσουν υπερασπιστές της υγείας
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Όμως:
.Οι μηδενικές  προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, σε ένα ήδη υποστελεχωμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας  αφορά και τις δομές υγείας στην περιοχή μας. 
.Οι τεράστιες περικοπές στη χρηματοδότηση του Ε.Σ.Υ., όχι χάριν της οικονομίας, αλλά του κατ` εξακολούθηση λάθος συστήματος προμηθειών, οδηγεί στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.
.Το εκβιαστικό δίλημμα, συγχωνεύση ή κλείσιμο του 40% των νοσηλευτικών κλινών δεν λαμβάνει υπόψη του ότι ακόμη και τα μεγάλα νοσοκομεία των αστικών κέντρων λειτουργούν με σημαντικότατες ελλείψεις.  

Το Ε.Σ.Υ. εξακολουθεί να λειτουργεί χάριν του φιλότιμου που επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι σ` αυτό, είναι δε πλέον σαφές  ότι σε καμία περίπτωση δεν αντανακλούν τις ανάγκες του πληθυσμού, αλλά αυτές της αιματηρής εξοικονόμησης πόρων υπέρ των πιστωτών μας και την περαιτέρω προώθηση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Υγείας.

Απαιτούμε

από την πολιτεία τις παρακάτω ενέργειες άμεσης προτεραιότητας για το νοσοκομείο μας:
1.να γίνει η πρόσληψη των 11 γιατρών, πού έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις 01/07/2009
2.να γίνει πρόσληψη των 50 νοσηλευτών,  διοικητικού και  βοηθητικού προσωπικού
3.να προχωρήσει η άμεση αντικατάσταση του παρωχημένου εξοπλισμού ιατρικών μηχανημάτων. Επιτακτική πλέον είναι η ανάγκη νέου αξονικού τομογράφου
4.η δημιουργία αυτοτελούς Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών

Αποφασίζουμε
Μετά την υπογραφή και από τον Υπουργό Οικονομικών της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εντάσσει το νοσοκομείο μαςστηνΓ' ζώνη εφημέρευσης καιτην αποστολή των απαραίτητων
δικαιολογητικών στην2ηΥΠΕ ώστε να πληρωθούν οι επιπλέον  εφημερίες την αναστολή της επίσχεσης εργασίας από Δευτέρα 06/06/2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: