Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Σε κινητοποιήσεις υγειονομικοί - γιατροί του ΙΚΑ


Σε κινητοποιήσεις προχωρεί από την Τετάρτη το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ενώ σε απεργία προσανατολίζονται και οι γιατροί του Ιδρύματος.

Η Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ (ΠΟΥΓΥ - ΙΚΑ) και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) διαμαρτύρονται για την προωθούμενη τροπολογία του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, με την οποία μειώνονται οι άδειες επικινδυνότητας σε προσωπικό που εργάζεται σε ακτινολογικά μηχανήματα.

Η ΠΟΥΓΥ - ΙΚΑ αποφάσισε τα εξής:
  • Την Τετάρτη, στάσεις εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17).
  • Στάση εργασιας την Πέμπτη, από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.
  • Εικοσιτετράωρη απεργια την Παρασκευή και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.
  • ΠΟΕΔΗΝ

  • Κινητοποιήσεις, με το ίδιο αίτημα, εξήγγειλε και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Οι κινητοποιήσεις έχουν ως εξής:

    Πανελλαδική στάση εργασίας όλων των επαγγελματικά απασχολούμενων στις ιοντίζουσες ακτινοβολίες όλων όσοι φορούν δοσίμετρο την Τετάρτη 8 Ιουνίου από 10π.μ. ως το τέλος της βάρδιας. Στην Αθήνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, με αίτημα να μην περικοπή η ακτινολογική άδεια και να αποσυρθεί άμεσα η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που δείχνει αναλγησία και αδιαφορία για τις συνθήκες δουλειάς και τους εργαζόμενους. 

    Την Πέμπτη, πεντάωρη στάση εργασίας (10 το πρωί έως 3 το μεσημέρι) και συγκέντρωση των υγειονομικών της Αττικής στις 10.30 το πρωί στο υπουργείο Υγείας. Θα ακολουθήσει πορεία στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα πραγματοποιείται Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

    Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί από ΕΔΟΘ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

    Η ΠΟΕΔΗΝ αναμένεται να προκηρύξει 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου, ανάλογα με την ημέρα συζήτησης στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας και νέα κινητοποίηση στις 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο υλοποίησης της απόφασης των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για πραγματοποίηση απεργίας και συλλαλητηρίου με όλους τους εργαζόμενους σε ολόκληρη την Ευρώπη .
    Γιατροί
    Η ολομέλεια της Ομοσπονδίας γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), εκτιμά ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα τα θέματα του κλάδου, που είναι τα εξής:

    Το Επιστημονικό Βαθμολόγιο καθυστερεί, παρά και τις επανειλημμένες υποσχέσεις. Στην εφαρμογή του δημιουργούνται αναιτιολόγητες καθυστερήσεις, νομικές δυσκαμψίες και υπηρεσιακές δυσλειτουργίες.

    Η ανανέωση των συμβάσεων των γιατρών που υπηρετούσαν για χρόνια στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, δεν έχει γίνει για τους περισσότερους, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις και αντ’  αυτών στις θέσεις τους προσλαμβάνονται νέοι γιατροί.

    Οι γιατροί εκφράζουν, επίσης, την αντίθεσή τους με τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, σχετικά με το δικαίωμα των νοσοκομειακών γιατρών να διατηρούν και ιδιωτικό ιατρείο.

    Η ολομέλεια της διοίκησης της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Γραμματεία να συνεχίσει πιεστικά το διάλογο με τους επίσημους φορείς, για όλα τα ζητήματα αυτά και επί αδυναμίας υπάρξεως ουσιαστικών αποτελεσμάτων, να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια: