Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Τι έγινε με τον Ανδρέα Λοβέρδο(Ηealthview.gr)


Έκπληξη για τους περισσότερους ήταν η ανακοίνωση του ανασχηματισμού σε ότι αφορά το υπουργείο Υγείας, ακόμα και για τον ίδιο τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος αν και παρέμεινε στη θέση του, όπως άλλωστε από την αρχή είχε αποφασισθεί, αιφνιδιάστηκε με την απόφαση να μην ενοποιηθεί το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο υπουργείο Υγείας.
Οι εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό για ενοποίηση των δύο υπουργείων, όπως ήταν παλαιότερα, είχαν γίνει δεκτές. Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος και αναπληρωτής υπουργός ο Γιώργος Κουτρουμάνης.
Ωστόσο, η απόφαση αυτή άλλαξε και τελικά αναβαθμίστηκε μόνο ο κ. Γ. Κουτρουμάνης, ο οποίος έγινε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ η αλλαγή που έγινε στο υπουργείο Υγείας συνίσταται μόνο στην προσθήκη και θέσης τρίτου υφυπουργού, την οποία αναλαμβάνει ο Μάρκος Μπόλαρης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δεν προχώρησε τουλάχιστον σε αυτή τη φάση στην ενοποίηση των δύο υπουργείων, καθώς πρόκειται για υπουργεία που παρακολουθεί στενά η τρόικα και η όποια αλλαγή γινόταν θα επηρέαζε αρνητικά τα προγράμματα περικοπών των δαπανών.
Πάντως, κανείς δεν αποκλείει και την παλιά «κόντρα» μεταξύ Παπανδρέου –Λοβέρδου για τη μη αναβάθμιση του υπουργού Υγείας.
Τέλος, ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με την επιτροπή αναθεώρησης του μνημονίου στην Υγεία, μετά την υπουργοποίηση του προέδρου της Ηλία Μόσιαλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: