Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Λοβέρδος: Ερχεται σαρωτικός ανασχηματισμός(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)


Κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικών τεχνοκρατών μέσω επερχόμενου δομικού ανασχηματισμού προανήγγειλε από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος άφησε αιχμές για συναδέλφους του υπουργούς.
Παράλληλα, κατηγόρησε τους «συμβούλους» του Αντώνη Σαμαρά που «δεν τον αφήνουν να συναινέσει».
Ο υπουργός Υγείας βρέθηκε για τρεις ημέρες στην αμερικανική μεγαλούπολη εκπροσωπώντας τη χώρα στην ειδική σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το HIV/AIDS. Την περασμένη Παρασκευή, στο προξενείο της Νέας Υόρκης, ο κ. Λοβέρδος αποφάσισε να καλέσει για ενημέρωση 27 παράγοντες και προέδρους ομογενειακών σωματείων με αντικείμενο την εσωτερική πολιτική κατάσταση. Είχε προηγηθεί ανάλογη ενημέρωση στα μέλη της διπλωματικής αποστολής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Εθνη.
Ο κ. Λοβέρδος στις κλειστές συζητήσεις του στη Νέα Υόρκη αποκάλυψε ότι ο θρυλούμενος ανασχηματισμός θα είναι σαρωτικός, θα περιλαμβάνει 10-12 εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες, ενώ αναμένεται, όπως είπε, να αποχωρήσουν και κάποια από τα ενοχλητικά πρόσωπα του νυν οικονομικού επιτελείου. Δημοσίως στους δημοσιογράφους εκτίμησε ότι «ορίζοντας υπέρβασης των σημαντικότερων δυσκολιών είναι ο Μάιος - Ιούνιος του 2012», αλλά στη συζήτηση που είχε με τους ομογενείς ομολόγησε ότι «η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για πολλά χρόνια», ενώ η περίοδος μεταξύ Σεπτεμβρίου - Απριλίου «θα είναι η χειρότερη περίοδος που θα βιώσει η χώρα».
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στο δρόμο της επανάκαμψης της χώρας τροχοπέδη αποτελεί η εσωκομματική διαφοροποίηση κάποιων πρωτοκλασάτων, αφού δεν χρειάζονται «ούτε διακοπές ούτε αμηχανίες», καρφώνοντας πίσω από τις κλειστές πόρτες τους συναδέλφους του υπουργούς: «Δεν μπορείς να είσαι υπουργός και να... ζηλεύεις τους διαδηλωτές», είπε χαρακτηριστικά.
Αντιλαμβανόμενος ότι η πλειονότητα των παρευρισκομένων στο προξενείο επί της 79ης Οδού στο Μανχάταν ήταν κατά κόρον συντηρητικών απόψεων και νεοδημοκρατικής κομματικής προέλευσης, κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τους αριστερούς «συμβούλους» του Σαμαρά που «δεν τον αφήνουν να συναινέσει», ενώ χάιδεψε ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη, λέγοντας ότι ασκούν «υπεύθυνη αντιπολίτευση».
Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα μίνιμουμ απολύσεων στις ΔΕΚΟ, υιοθετώντας στο μέλλον την αναλογία 1 προς 8 (έναντι 1 προς 5) αναφορικά με τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω απέκλεισε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, εντόπισε ότι η κυβέρνηση πάσχει όχι τόσο στην εφαρμογή της πολιτικής της, αλλά στον επικοινωνιακό τομέα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. «Μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου χρειαζόμαστε τη γρήγορη εφαρμογή του. Οι επόμενοι μήνες είναι μήνες εφαρμογής των βασικών. Από τον Σεπτέμβριο, χρειαζόμαστε να εκπέμπουμε θετικές ειδήσεις της χώρας προς το εξωτερικό. Και μ'' αυτή την αποφασιστική στάση, από τον Μάιο - Ιούνιο του 2012 όλα θα είναι στην τροχιά επανόδου και ανάκαμψης...». Σε περίπτωση αποτυχίας, ο υπουργός Υγείας συμφώνησε με την παρατήρηση ομογενούς ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εξελιχθεί στην ευρωπαϊκή εκδοχή της Lehman Brothers, κάτι που επισημαίνεται κατά κόρον από τα αμερικανικά ΜΜΕ τα τελευταία 24ωρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: