Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Στάση εργασίας των Νοσοκομειακών Γιατρών την Τετάρτη 20 Ιουλίου (11πμ-3μμ)(ΟΕΝΓΕ)

 
Ο.Ε.Ν.Γ.ΕΟμοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 16 Ιουλίου 2011
 
 
Στάση εργασίας των Νοσοκομειακών Γιατρών
την Τετάρτη 20 Ιουλίου (11πμ-3μμ)
 
 
Τις τελικές του επιλογές για το «επιχειρησιακό σχέδιο ανασύνταξης του ΕΣΥ» στις νέες συνθήκες οικονομικής κατοχής της Ελλάδας, θα ανακοινώσει την Τετάρτη 20 Ιουλίου ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, ο πιο υπάκουος «των προθύμων», αμέσως μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος κοινωνικής εξαθλίωσης και λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας.
Η ΟΕΝΓΕ τη συγκεκριμένη μέρα προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας (11πμ- 3μμ) σε όλα τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας και καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση με το «επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάταξης του ΕΣΥ» επισημοποιεί την πλήρη αδιαφορία της για την τύχη του δημόσιου συστήματος υγείας. Εγκαταλείπει όλες τις εξαγγελίες της για την στήριξη και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας
Διευκολύνει ουσιαστικά τη συρρίκνωση και κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας, την επιδείνωση της πρόσβασης των πολιτών στο Ε.Σ.Υ. την ώρα που η χρησιμότητά του στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία γίνεται ακόμη πιο απαραίτητη, στον βωμό της συμμόρφωσης στις υποδείξεις των ξένων επικυρίαρχων.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι αυτό που απαιτείται στη σημερινή περίοδο έκρηξης της φτώχειας και γενικευμένης κοινωνικής ανασφάλειας είναι η υγειονομική θωράκιση της χώρας, η ποιοτική ολοκλήρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με δωρεάν, καθολικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας και με προτεραιότητες :
ü   την οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα Αστικά Κέντρα, με οικογενειακούς γιατρούς, ομάδα υγείας, διαρκή παρακολούθηση χρονίως πασχόντων, νοσηλεία στο σπίτι, πρόληψη – αγωγή υγείας – υγειονομική διαφώτιση, υποδομές εργαστηριακού ελέγχου, διασύνδεση με τα Νοσοκομεία
ü   την απόδοση σε λειτουργία όλων των έτοιμων κλινών ΜΕΘ – ΜΑΦ
ü   την λειτουργία αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών
ü   την κατάρτιση ασφαλών προγραμμάτων εφημεριών ανά υγειονομική περιφέρεια
ü   την ολοήμερη δωρεάν λειτουργία των Νοσοκομείων, την αξιοπρεπή υπηρέτηση των ασθενών
ü   την ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ
ü   τις αναγκαίες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα υποστελεχωμένα Τμήματα, και ειδικά στα Νοσοκομεία των Νησιών και της παραμεθορίου ζώνης
ü   τον ομαλό εφοδιασμό των Νοσοκομείων με υγειονομικό υλικό, την ενίσχυση του εξοπλισμού των εργαστηρίων τους
ü   την εξοικονόμηση πόρων με την καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, και κυρίως με τη κατάργηση των συναλλαγών, της διαφθοράς, της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος στο ΕΣΥ.
 
Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών όλης της χώρας σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, τους εξοργισμένους από τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς κάθε περιοχής, να προωθήσουν κοινές δράσεις για την υλοποίηση αυτών των στόχων και την αποτροπή του ακρωτηριασμού του ΕΣΥ.
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

Η Ε.Ι.Ν.ΡΟΔΟΥ & ΚΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΡΥΣΣΕΙ Η ΟΕΝΓΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ( 11πμ - 3μμ)
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: