Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Νίπτουν τας χείρας τους για τα στοιχεία με τα οποία θα τελεστεί το έγκλημα(Υgeianet)

Τα στοιχεία για τις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων που παραθέτει το υπουργείο Υγείας στην επίσημη ιστοσελίδα του είναι πέραν πάσης αμφιβολίας παραποιημένα, γεγονός που αποδεικνύεται από τα εκατοντάδες τεκμηριωμένα και επώνυμα σχόλια που κατατίθενται στη διαβούλευση από Διευθυντές και Επιμελητές Τμημάτων όλης της χώρας.
Ο υπουργός Υγείας, οι ΥΠΕαρχες, αλλά και οι Διοικητές Νοσοκομείων αρνούνται  δημοσίως ότι ενέχονται στην παραποίηση, αν και κατ΄ ιδίαν ορισμένοι εξ αυτών δείχνουν με το δάχτυλο το υπουργείο Υγείας ως το μαγειρείο «δημιουργικής λογιστικής».
Υποπτευόμαστε ότι μπορεί τελικά να δούμε υπαλλήλους Νοσοκομείων, που απλώς διεκπεραίωσαν την καταχώριση στοιχείων, να παραπέμπονται σε πειθαρχική διαδικασία ως παραχαράκτες και δολιοφθορείς, εάν τυχόν ο υπουργός βρεθεί σε φόρμα και θέσει προς τους πειθήνιους Διοικητές ανάλογη «εργασία για το σπίτι».
      
Δύο παρατηρήσεις
 
Σχετικά με τις αόριστες αιτιάσεις του Γραφείου του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ (κλικ εδώ) ότι ο υπογράφων κατά τη συνέντευξη τύπου της ΟΕΝΓΕ προέβη σε δηλώσεις ανακριβείς, τις οποίες μάλιστα το Γραφείο χαρακτηρίζει και ως συκοφαντικές, έχουμε δύο παρατηρήσεις:

1.-Αποδέχεται η 6η ΥΠΕ ότι ενημερώθηκε εμπεριστατωμένα και από πολλές πλευρές πως τα στοιχεία που αναρτήθηκαν για διαβούλευση σχετικά με τα Νοσοκομεία και τα ΚΥ της περιοχής της ήταν παραποιημένα;
Υποθέτουμε πως ναι.
Εξάλλου και μόνη η ανάγνωση εγγράφου των εργαζομένων του ΚΥ Κ. Αχαΐας (κλικ εδώ), το οποίο είχε ως αποδέκτη την 6η ΥΠΕ και παραδόθηκε την προηγουμένη της συνέντευξης τύπου, αρκούσε να προκαλέσει διάβημα έντονης διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υγείας.
Δυστυχώς επ΄ αυτού η ΥΠΕ τηρεί άκρα σιγή, ενώ απευθύνει διάβημα διαμαρτυρίας προς την ΟΕΝΓΕ!

2.- Είναι δυνατόν οι Διοικητές των ΥΠΕ, οι οποίοι την ερχόμενη Κυριακή 17 Ιουλίου θα συναποφασίσουν με τον υπουργό τον ακρωτηριασμό κλινών, Τμημάτων, ακόμη και ολόκληρων Νοσοκομείων, να νίπτουν τας χείρας τους για τα στοιχεία με τα οποία θα τελεστεί το έγκλημα;
Εν τέλει οι Διοικητές των ΥΠΕ δείχνουν ευέξαπτοι σε ζητήματα ελάσσονος σημασίας, ενώ καταπίνουν αμάσητες θανατηφόρες επιλογές, όπως πχ το κλείσιμο κλινών ΜΕΘ, νομίζοντας πως οι ίδιοι είναι αόρατοι και θα πραγματοποιήσουν «αβλαβή διέλευση» από τα ύδατα του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου.
Πλανώνται οικτρά!
Η κοινωνία έχει αλλάξει άρδην και επ ουδενί θα μείνει πλέον απαθής ώστε να τη σταυρώσουν οι εντολοδόχοι της τρόικας και των τοκογλύφων.

                       Δημήτρης Βαρνάβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: