Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011




21/07/2011
ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Αυξήθηκαν κατά 40% οι επισκέψεις στο Νοσοκομείο

Το Νοσοκομείο της Ρόδου επιλέγουν όλο και οι περισσότεροι συμπολίτες μας για τις ιατρικές τους εξετάσεις, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα αφού η οικονομική κρίση έχει γίνει αιτία για να αλλάξουν πολλά δεδομένα και πολλές συνήθειες της καθημερινότητας.

Πολλοί ασθενείς, επιλέγουν πλέον τους γιατρούς του Νοσοκομείου αντί τους ιδιώτες, αφού αδυνατούν να καταβάλουν τις αμοιβές λόγω της οικονομικής στενότητας. Η αύξηση της κίνησης στο Νοσοκομείο της Ρόδου κλιμακώθηκε το τελευταίο διάστημα φτάνοντας ακόμα και στο 40%, πέραν από τις ήδη αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν λόγω της τουριστικής κίνησης.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί, καταβάλουν προσπάθειες για να ανταποκριθούν στην μεγάλη αύξηση της κίνησης παρά τις ελλείψεις και την υποστελέχωση, εν μέσω μάλιστα μιας αβέβαιης περιόδου μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μειώσεις κρεβατιών και συγχωνεύσεις κλινικών.
«Η κίνηση στο Νοσοκομείο της Ρόδου έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά 40% λόγω της οικονομικής κρίσης αφού πολλοί δεν έχουν χρήματα για να πάνε σε ιδιώτες. Προσπαθούμε παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε να ανταποκριθούμε, αλλά θα πρέπει και το υπ. Υγείας να αντιληφθεί ότι το Νοσοκομείο μας χρειάζεται ενίσχυση όχι αποδυνάμωση όπως σχεδιάζει με συμπτύξεις κλινικών και κατάργηση κρεβατιών. Δεν έχει όλη η χώρα τις ίδιες ανάγκες και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν. Είμαστε παραμεθόριος περιοχή και το Νοσοκομείο μας είναι το μόνο που μπορεί να εξυπηρετήσει τα γύρω νησιά ενώ το καλοκαίρι η κίνηση πολλαπλασιάζεται από τους χιλιάδες τουριστών που έρχονται για διακοπές» δηλώνει στην ΠΡΟΟΔΟ ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Βασίλης Κινούς.
Η μείωση πάντως της κίνησης στα ιδιωτικά ιατρεία και κλινικές φαίνεται ότι θα διατηρηθεί, αφού όλο και περισσότεροι πολίτες στρέφονται στα δημόσια νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά τους ταμεία προσπαθώντας να εξοικονομήσουν χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: