Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Ρ. & Κ.Υ. ΤΗΣ 29/06/12


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Ρ. & Κ.Υ.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε διάλυση. Η εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, περιορίζει το δικαίωμα της απρόσκοπτης πρόσβασης των συνανθρώπων μας στην παροχή υγείας αλλά και την εργασία, σε αυτή. Μονάδες ψυχικής υγείας, Νοσοκομεία, Προνοιακά Ιδρύματα, Μονάδες Αποκατάστασης και άλλες δομές υγείας καταργούνται, λειτουργοί υγείας απολύονται και οι αποδοχές των εργαζομένων μειώνονται σε επίπεδα φτώχειας. Επιπλέον το μνημόνιο περιόρισε την αποτελεσματική λειτουργία των δομών υγείας και πρόνοιας που απέμειναν, αφήνοντάς τις χωρίς χρηματοδότηση.
Οι εκπρόσωποι του μνημονιακού μοντέλου τοπικά και κεντρικά έφτασαν σε αδιέξοδο. Αναλώθηκαν να εξυπηρετούν χρέη και δάνεια, αφήνοντας τον άρρωστο χωρίς περίθαλψη, χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρούς. Όσο για το δικό μας "σπίτι" η κατάσταση είναι τραγική, περάσαμε τα όρια κατάρρευσης με τους προμηθευτές να συνεχίζουν το εμπάργκο στην προμήθεια των αναλώσιμων υλικών, τα περισσότερα εντάλματα προηγούμενων ετών να επιστρέφουν ανυπόγραφα από τον Επίτροπο λόγω υπερβάσεων του "νόμου", ενώ υπάρχει σχετική πρόσφατη απόφαση Ελληνικού Ανώτατου Δικαστηρίου το οποίο κρίνει ότι οι προμήθειες αυτές είναι νόμιμες αφού αφορούν την δημόσια υγεία, αλλά ζούμε στην Ελλάδα βλέπετε. Ο Διοικητής μας το ξέρει και αν ναι τι κάνει; Με το εξουθενωμένο προσωπικό ιατρικό και παραϊατρικό σε φάση burn out με αποτέλεσμα το αναγκαστικό κλείσιμο ακόμη μιας χειρουργικής τράπεζας. Το έχουμε πει και το ξαναλέμε δεν είναι δυνατόν το μοναδικό Νοσηλευτικό Δημόσιο Ίδρυμα της  περιοχής μας  να συνεχίσει  να λειτουργεί με μια μόνο αίθουσα χειρουργείου για τακτικά και επείγοντα περιστατικά και μάλιστα στο μέσο της θερινής περιόδου. Άλλωστε για την "Υπεάρχη" και τους αυλικούς της "ας πεθάνει και κάποιος τι έγινε" είχε δηλώσει προ μερικών καλοκαιριών. Οι νοσηλευτές ακόμα έρχονται, οι εργολάβοι της Δημόσιας Υγείας κάνουν βόλτες στα Μ.Μ.Ε. οι Διοικητές αλλάζουν. Όλοι κρινόμαστε όμως.
Άμεσα πρέπει να δοθεί λύση με το όποιο κόστος αλλιώς θα ζήσουμε καταστάσεις απρόβλεπτες και φυσικά πρέπει να βρεθεί τρόπος να ξεκινήσει η τροφοδοσία του 
νοσοκομείου μας με αναλώσιμο υλικό εάν  πραγματικά θέλουμε να λειτουργεί Δημόσιο νοσοκομείο στην περιοχή μας. Όσον αφορά την τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου μας καλό είναι να θυμηθούμε τον συνεχή δεκαετή αγώνα όλων προκειμένου να φτάσουμε στον σημερινό οργανισμό. Η χθεσινή πολιτική ηγεσία και οι προεκτάσεις της επιχειρούν ή καλύτερα επιβάλουν νέο μειωμένο οργανισμό στα επίπεδα του προηγούμενου. Ελπίζουμε αν όχι θα επιβάλουμε, σε αυτούς που βάζουν υπογραφές, να συμπεριφερθούν ως Ροδίτες και να ορθώσουν ανάστημα σε αυτή την κίνηση. Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Διοικητή κο. Παπανικόλα να μην συναινέσουν στην "αποψίλωση" και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες. Υπάρχει κάποιος από το Διοικητικό Συμβούλιο που θα υπογράψει αυτή; να το δηλώσει, θέλουν οι συνάνθρωποι μας να περιθάλπονται σε υγειονομικό σταθμό ή σε δημόσιο αξιοπρεπές νοσοκομείο; ρωτάμε.
Όσο για την στάση της Ε.Ι.Ν.Ρ & Κ.Υ. σε αυτές τις διαθέσεις, οι κινήσεις των απερχομένων αλλά και όποιων νέων, κομματικών, μνημονιακών και όποια άλλης ιδιότητας εν πάση περιπτώσει διορισμένων λειτουργών, θα είναι μία, ΟΧΙ στον μειωμένο οργανισμό, ΟΧΙ στην υποβάθμιση του νοσοκομείου, Ναι στην απρόσκοπτη λειτουργιά του ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ.
Κλείνοντας, κάτι ακόμα για την τοπική κοινωνία: έχει καταλάβει ότι η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου σημαίνει ασφαλής υγειονομικός προορισμός για τον τουρίστα, από τον οποίο όλοι ζούμε τελικά; Ενεργοποιηθείτε λοιπόν μαζί μας.



         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            Β.ΚΙΝΟΥΣ                                                            Μ.ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ

1 σχόλιο:

haris είπε...

προεδρε με βαση αυτα που διαβασα συμφωνω απολυτα μαζι σου και αν σε αδικησα στην προσωπικη κουβεντα που ειχαμε συγγνωμη ειλικρινα. Πρεπει ομως να δεχτεις οτι η κατασταση εχει ξεφυγει απο την κοκκινη γραμμη και απο εδω και περα λογος και πραξη οφειλουν να εκθετουν στο μεγιστο τις σαπιες δομες, τα ανικανα προσωπα, τους παρανομως λαθροβιουντες "συναδελφους" εντος του Δημοσιου συστηματος υγειας και τους πολιτικους τους προιστάμενους. Να ξερεις οτι απο δω και στο εξης μπορεις να με υπολογιζεις ως ενεργο συνοδοιπορο σου. Φιλικα και Συναδελφικα ο Παθολογοανατομος του νοσοκομειου μας.