Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Προμηθευτές: Συνεχίζουμε κανονικά το εμπάργκο!


Παρά τις όποιες προσπάθειες του υπηρεσιακού υπουργού υγείας για εξεύρεση κονδυλίων την τελευταία στιγμή, οι προμηθευτές συνεχίζουν κανονικά το εμπάργκο στα νοσοκομεία μη παραδίδοντας τα υλικά τους. 
 
Τελικά μόλις τελειώσουν τα αποθέματα σε βαμβάκι, γάζες, σύριγγες και άλλα υγειονομικά υλικά τα δημόσια νοσοκομεία θα ξεμείνουν καθώς οι προμηθευτές του συνδέσμου ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε προχωρούν κανονικά στο εμπάργκο καθώς όπως υποστηρίζουν «Υπάρχει πρακτικά αντικειμενική αδυναμία τροφοδοσίας των νοσοκομείων». 
 
Διευκρινίζουν μάλιστα ότι ο τερματισμός των επί πιστώσει παραδόσεων και η οριστική διακοπή της τροφοδοσίας σε 6 δημόσια νοσοκομεία συνεχίζεται κανονικά  «παρόλη την ειλικρινή και άμεση αντίδραση του υπηρεσιακού Υπουργού Υγείας».
 
Τα έξι νοσοκομεία που δε θα λάβουν κανένα υλικό έστω κι αν πληρώσουν με μετρητά είναι: Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός», Γ.Ν. Ρόδου «Α. Παπανδρέου», Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς», Γ.Ν.Α «Σωτηρία», Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Πανεπιστημιακό Γενικό Nοσοκομείο «Αττικόν». 
Κα αυτό επειδή τα συγκεκριμένα νοσοκομεία χρωστούν υπέρογκα ποσά. 
 
Από την άλλη η ηγεσία του υπουργείου υγείας επισημαίνει ότι κάνει κάθε προσπάθεια για εξεύρεση χρημάτων εξασφαλίζοντας κοντά στα 40 εκατ. ευρώ από το υπουργείο οικονομικών αλλά τα κονδύλια που προορίζονται για τον συγκεκριμένο κλάδο έχουν «κολλήσει» στην έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου. 
 
Μάλιστα στην υπόθεση παρενέβη ο ίδιος ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος ο οποίος με τον πρόεδρος του ελεγκτικού συνεδρίου επιχειρούν να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατική διαδικασία.  
 
Ωστόσο όπως επισημαίνουν οι προμηθευτές της ΠΑΣΥΠΙΕ είναι σε τραγική οικονομική κατάσταση και συμπληρώνουν: «Η στάση μας δεν πηγάζει από την ανάγκη για δυναμική διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων μας, αλλά από την πλήρη αδυναμία μας να πληρώσουμε και εμείς τους δικούς μας προμηθευτές και τις λοιπές υποχρεώσεις μας.
 
Είναι λοιπόν φυσική συνέπεια η διακοπή προμηθειών προς όλα τα νοσοκομεία της χώρας λόγω αντικειμενικών ελλείψεων. Με απλά λόγια, υπάρχει πρακτικά αντικειμενική αδυναμία τροφοδοσίας των νοσοκομείων. Παρόλα αυτά, οφείλουμε να αναδείξουμε την ειλικρινή και άμεση αντίδραση των υπηρεσιακών διοικούντων της δημόσιας Υγείας και ειδικώς του κ. Υπουργού ατομικά, οι οποίοι, σε αντίθεση με τους επικεφαλής του χώρου των πρόσφατων κυβερνήσεων, μας αντιμετώπισαν με κατανόηση και διάθεση να δώσουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: