Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Και επίσημα: Νέος υπουργός Υγείας Λυκουρέντζος- αναπληρωτής Σαλμάς- υφυπουργός Σκοπούλη!


Την ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος έχοντας στο πλευρό του αναπληρωτή υπουργό τον Μάριο Σαλμά και υφυπουργό μια γυναίκα την καθηγήτρια παθολογίας-ανοσολογίας Φωτεινή Σκοπούλη. Οι νέοι υπουργοί θα είναι πάντως απαλλαγμένοι από την Πρόνοια καθότι μεταφέρθηκε στο υπουργείο Εργασίας. 
Το πολυπόθητο τηλεφώνημα έγινε κοντά στη μία και μισή και στα δύο πρόσωπα που θα αναλάβουν να βγάλουν σε πέρας το δύσκολο έργο της υγείας. 
Θα κληθούν δηλαδή να σώσουν από την κατάρρευση το ΕΣΥ αλλά και τον ΕΟΠΥΥ. 
Ο Μάριος Σαλμάς είναι γνώριμος στα λημέρια του υπουργείου Υγείας καθότι υπήρξε υφυπουργός ενώ είναι και καθηγητής ιατρικής. 
Από την άλλη όμως ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δε γνωρίζει πολλά από το χώρο της υγείας αποτελεί όμως ένα πολιτικό πρόσωπο που θα κληθεί να κάνει τις όποιες ριζικές αλλαγές. 
Γι αυτό και όπως όλα δείχνουν θα χρειασθεί τη στήριξη του υφυπουργού του, δεδομένου ότι ο Μάριος Σαλμάς γνωρίζει καλά το σύστημα και επειδή είναι γιατρός αλλά και επειδή έχει εργασθεί τόσο στο δημόσιο σύστημα υγείας όσο και στο ιδιωτικό.
Η Φωτεινή Σκοπούλη είναι ένα πρόσωπο που έχει εικόνα για το χώρο της υγείας καθότι είναι καθηγήτρια παθολογίας-ανοσολογίας με πλούσιο βιογραφικό.  
Πάντως τα νέα στελέχη της Υγείας θα είναι απαλλαγμένα από το κομμάτι της Πρόνοιας το οποίο μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Εργασίας.
Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος πάντως είναι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας. 
 
Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1957 και είναι Πολιτικός Επιστήμων. 
 
Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας στις εκλογές του 2004 και επανεξελέγη το 2007 και το 2009.
Kατά την Κοινοβουλευτική περίοδο 2004-2007, διετέλεσε μέλος των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, της μονίμου Επιτροπής Περιβάλλοντος, της Εθνικής Επιτροπής Μεταναστευτικής Πολιτικής και συμμετείχε στις επιτροπές για την Αναθεώρηση του Συντάγματος και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης.
 
Διετέλεσε μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στην Ατλαντική Συνέλευση και Γραμματέας της Εξεταστικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα (2004). 
Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας της περιόδου 2007-2009.
Από τον Οκτώβριο του 2009 είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: