Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Προμηθευτές: Σε αναμονή για το ρευστό με έγκριση …δικαστών!


Από το ελεγκτικό συνέδριο εξαρτάται πλέον εάν τα νοσοκομεία θα διαθέτουν σε λίγες ημέρες υγειονομικό υλικό. Το υπουργείο Υγείας μπορεί να βρήκε ένα πρώτο κονδύλι για να δώσει στις προμηθεύτριες εταιρείες (κοντά στα 40 εκατ. ευρώ) αλλά για να δοθούν τα χρήματα απαιτείται έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο. Γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι τότε υλικά δε θα παραδίδονται στα νοσοκομεία έστω κι αν η συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Χρήστο Κίττα ήταν σε θετικό κλίμα. 
 

Στα χέρια των μελών του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι η ομαλή τροφοδοσία των δημόσιων νοσοκομείων με αναλώσιμα ιατρικά υλικά, όπως γάντια, καθετήρες, επίδεσμοι και σύριγγες μιας χρήσης.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΕΠΙΕ), Κ. Κουδούνα, το κλίμα στις συναντήσεις τους με τον Υπουργό και το ΓΓ Υγείας ήταν θετικό, για πρώτη φορά εδώ και καιρό, όπως σημειώνει, με την κυβέρνηση να εμφανίζεται διατεθειμένη να λύσει το ζήτημα.
 
Τα νοσοκομεία έχουν στη διάθεση τους κάποια χρήματα, ενώ ένα έξτρα κονδύλι, που εκτιμάται γύρω στα 40 εκατομμύρια ευρώ, εξασφάλισε το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, η διαδικασία της καταβολής των χρημάτων έχει κολλήσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και συγκεκριμένα στο 4ο τμήμα, το οποίο θα πρέπει να δώσει την έγκριση του. 
 
«Κρεμόμαστε από τους δικαστικούς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουδούνας, διευκρινίζοντας πως αυτά τα χρήματα είναι απαραίτητα για να αγοράσουν και οι ίδιες οι εταιρείες τα υλικά και στη συνέχεια να προμηθεύσουν τα νοσοκομεία, αφού η αγορά έχει, ουσιαστικά, στερέψει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: