Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

« Εκπέμπουμε SOS, αν δεν γίνει κάτι άμεσα, το Νοσοκομείο θα καταρρεύσει»


Βασίλης Κινούς: « Εκπέμπουμε SOS, αν δεν γίνει κάτι άμεσα, το Νοσοκομείο θα καταρρεύσει» - Ζητείται βοήθεια από ΕΞΡ και ΕΒΕΔ
Παρασκευή, 15/06/2012 13:36
Βασίλης Κινούς: « Εκπέμπουμε SOS, αν δεν γίνει κάτι άμεσα, το Νοσοκομείο θα καταρρεύσει» - Ζητείται βοήθεια από ΕΞΡ και ΕΒΕΔ-Έκκληση σε ΕΞΡ, Επιμελητήρια και λοιπούς φορείς να πιέσουν για την άρση του αδιεξόδου
-«Στόχος η κατάρρευση της δημόσιας υγείας για να ανοίξει ο δρόμος στα ιδιωτικά συμφέροντα»
- Αναλώσιμα από τους Γιατρούς της Καρδιάς
«Εκπέμπουμε SOS, είμαστε στο κόκκινο. Πρέπει κάτι να γίνει αλλιώς θα καταρρεύσουμε» δήλωσε την Παρασκευή o πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Βασίλης Κινούς, με αφορμή τη συνεχή διόγκωση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Ρόδου, με σημείο αιχμής την δραματική έλλειψη αναλωσίμων, από την ώρα που το Νοσοκομείο της Ρόδου συμπεριελήφθη στη λίστα των νοσοκομείων της χώρας στα οποία οι εταιρείες έχουν επιβάλει εμπάργκο, επειδή δεν έχουν πληρωθεί.


Μιλώντας στον Alpha Δωδεκανήσου, ο Β. Κινούς απηύθυνε έκκληση σε όλους τους τοπικούς φορείς όπως η ΕΞΡ και το Επιμελητήριο να ενώσουν τη φωνή τους με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό,  από τη στιγμή που οι πιέσεις που ασκούνται για τη διευθέτηση του προβλήματος με το Ελεγκτικό Συνέδριο και τις εταιρείες, δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα και με δεδομένο ότι  οι ανάγκες αυξάνονται κατακόρυφα λόγω θερινής περιόδου.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών για το σχέδιο Οργανισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου, το οποίο προβλέπει κατάργηση και συγχώνευση κλινικών και τμημάτων ελέω Μνημονίου, απάντησε με τρόπο κατηγορηματικό: «Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ αυτόν τον Οργανισμό. Δεν πρόκειται να έλθουμε σε επαναδιαπραγμάτευση με κανέναν και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε καμία αλλαγή ενός Οργανισμού που παλέψαμε πολύ για να επιτύχουμε».
Ο κ. Κινούς είπε ότι ήδη έχουν γίνει σοβαρές περικοπές, αφού ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Ρόδου έχει μειωθεί ήδη από 40% έως 50%, ώστε να μην μπορεί να μειωθεί περαιτέρω.
Ενόψει εκλογών κάλεσε τα κόμματα να δεσμευθούν για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα και με δεδομένο, όπως τόνισε, ότι «ο στόχος σήμερα είναι να  οδηγήσουν το ΕΣΥ στην κατάρρευση, για να ανοίξει ο δρόμος στα ιδιωτικά συμφέροντα που θα αγοράσουν τα νοσοκομεία».

Οι Γιατροί της Καρδιάς

Τρόφιμα έδωσαν την  Πέμπτη στο Νοσοκομείο της Ρόδου οι Γιατροί της Καρδιάς, μόλις πληροφορήθηκαν από την … Σιέρα Λεόνε όπου βρίσκονταν, ότι έχει αφαιρεθεί το κρέας και το κοτόπουλο από το διαιτολόγιο των ασθενών.
Όπως δήλωσε στον Alpha Δωδεκανήσου η κα Ελένη Σωτηρίου, οι Γιατροί της Καρδιάς έχουν ήδη κάνει μια μεγάλη παραγγελία από αναλώσιμα, σύριγγες, γάντια, γάζες κλπ, υλικό που αναμένεται από Αθήνα και θα παραδοθεί στο Νοσοκομείο την προσεχή Δευτέρα.
grafida.net


Δεν υπάρχουν σχόλια: