Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 5/9/2012


Ο.Ε.Ν.Γ.ΕΟμοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Διάβημα διαμαρτυρίας της ΟΕΝΓΕ και στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου για το Ιατρικό Μισθολόγιο


Οι νοσοκομειακοί γιατροί εργάζονται σε αντίξοες και άκρως ανθυγιεινές συνθήκες προκειμένου να καλύπτουν 365 μέρες το χρόνο Νοσοκομεία και ΚΥ και να διασφαλίζουν την περίθαλψη του ελληνικού λαού, έχοντας υποστεί μέχρι στιγμήςσφαγιαστικές απώλειες στις αποδοχές τους που εγγίζουν το 40%. Κι αυτό συμβαίνει διότι κάθε περικοπή στις τακτικές αποδοχές των γιατρών αντανακλά αυτόματα και στις εφημερίες, οι οποίες αποτελούν υποχρεωτική και εξουθενωτική υπερωριακή εργασία, την οποία η πολιτεία αμείβει με τρόπο ευτελή έως και εξευτελιστικό.
Η απόφαση της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης να περικόψει επιπλέον 8% το ειδικό ιατρικό μισθολόγιο έχει προκαλέσει την έκρηξη της συσσωρευμένης οργής των νοσοκομειακών γιατρών.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε τις εξής ενέργειες:
1.- Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσει στις 11.30πμ διάβημα έντονης διαμαρτυρίας στον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα.
2.- Από τις 11πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου κηρύσσουμε στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών. Καλούμε τους γιατρούς του Λεκανοπεδίου στο υπουργείο Οικονομικών (πλατεία Συντάγματος). Ανάλογη πρόσκληση απευθύνει η ΟΕΝΓΕ και στους βουλευτές γιατρούς όλων των κομμάτων. Οι γιατροί των Νοσοκομείων της περιφέρειας τις ώρες της στάσης εργασίας θα πραγματοποιήσουν διαβήματα διαμαρτυρίας, θα διανείμουν ανακοινώσεις, θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και συνελεύσεις ή θα δώσουν συνέντευξη τύπου αναδεικνύοντας τα προβλήματα υγείας της περιοχής τους.
3.- Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ θα συνεδριάσει στις 12.30μμ στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ.


Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου
Η ΟΕΝΓΕ θα παραχωρήσει στην Αθήνα συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Η συνέντευξη θα δοθεί στις 11πμ στο ξενοδοχείο Crown Plazza (Μιχαλακοπούλου 50)

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου
Στις 11πμ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Ενώσεων Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Στις 12.30μμ θα δοθεί στον ίδιο χώρο συνέντευξη τύπου και στις 1.30μμ οι γιατροί θα διανείμουν ανακοίνωση στους πολίτες στην πλατεία Αριστοτέλους, φορώντας άσπρες ποδιές.

Συναδελφικά


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                                                                  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: