Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Κινητοποιήσεις από τους νοσοκομειακούς γιατρούς


Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας, με απόφαση της ΟΕΝΓΕ, αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να περικόψει το ιατρικό μισθολόγιο.
Παράλληλα από τις 17 Σεπτεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
Η ΟΕΝΓΕ οργανωνει στις 6 Οκτωβρίου πανελλαδικό συλλαλητήριο, ενώ το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ θα ζητήσει από τις Συνομοσπονδίες την κήρυξη γενικής απεργίας με βασικό αίτημα την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ.Τελικά η περικοπή στο ιατρικό μισθολόγιο δεν θα είναι ούτε 8%, ούτε 13%.
Θα είναι 18%!
Κι αυτό μέχρι στιγμής. Για αύριο δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει σφού το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με το οποίο συναντήθηκε χτες η ΟΕΝΓΕ, αλλάζει σχεδιασμό και αυξάνει κάθε πρώί το ύψος της περικοπής.
Μόνο οργή επικρατούσε χτες όταν έγιναν γνωστά τα νέα, τα οποία συνεκτιμήθηκαν από το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ που συνεδρίασε αμέσως μετά τη συνάντηση από κοινού με δεκάδες προέδρους Ενώσεων στα κατάμεστα γραφεία της ΟΕΝΓΕ.
Οι αποφάσεις που λήφθηκαν είναι οι εξής:
Οδηγούμαστε σε μετωπική ρήξη με την κυβέρνηση και ξεκινούμε κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρι την ανατροπή της άκρως ανθυγιεινής κυβερνητικής πολιτικής.
ü  Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούμε 24ωρη απεργία
ü  Από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου ξεκινούμε πανελλαδικά επίσχεση εργασίας ειδικών και ειδικευομένων σε όλα τα Νοσοκομεία και ΚΥ της χώρας
ü  Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου πραγματοποιούμε μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα και συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας για την προάσπιση της δημόσιας υγείας σε συντονισμό με άλλους κλάδους και κοινωνικούς φορείς.
ü  Συμμετέχουμε στη γενική απεργία που θα προκηρύξουν οι συνομοσπονδίες σύντομα.
ü  Ξεκινούμε άμεσα Γενικές Συνελεύσεις των Ενώσεων και Περιφερειακές Συσκέψεις σε όλη τη χώρα.
 Και έπεται συνέχεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: