Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ:Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι νοσοκομειακοί γιατροί


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου, είναι οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρόδου.
Αυτό δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς και τόνισε, πως οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων, θα ληφθούν στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Οκτωβρίου.
"Μέχρι την επόμενη γενική συνέλευση του κλάδου, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Οκτωβρίου, θα συνεχιστεί η επίσχεση εργασίας", τόνισε ο κ. Βασίλης Κινούς.
Λόγω της επίσχεσης εργασίας, όπως εξήγησε ο κ. Κινούς, δεν γίνονται τα τακτικά ιατρεία και τα τακτικά χειρουργεία. Εξυπηρετούνται όμως, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά."Η επίσχεση εργασίας συνεχίζεται. Η συμμετοχή των γιατρών είναι πολύ μεγάλη και φθάνει στο 79%. Οι προσωπικές δηλώσεις, που κατατέθηκαν είναι περισσότερες από εκατό. Σε αυτές θα προστεθούν και άλλες. Αυτό αποδεικνύει πως οι γιατροί να είναι αγανακτισμένοι. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος, για μην περάσουν τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για την υγεία", δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς και πρόσθεσε
πως αν τεθούν σε εφαργογή τα νέα μέτρα θα καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
"Είμαστε ήδη στο κόκκινο. Στο νοσοκομείο της Ρόδου υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις υλικών. Καθημερινά κάνουμε αγώνα για να μπορέσουμε να βρούμε υλικά, τα οποία χρειαζόμαστε, για να κάνουμε απρόσκοπτα την εργασία μας. Θα εξαθλιωθούν όμως το νοσηλευτικό προσωπικό και οι γιατροί και όσοι εργάζονται στο ΕΣΥ", δήλωσε ο κ. Κινούς.
Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βασίλης Παπανικόλας με αφορμή την επίσχεση εργασίας, ο κ. Κινούς δήλωσε:
"Σε ό,τι αφορά τις κινήσεις εντυπωσιασμού, με τα προσκλητήρια των γιατρών και το κλείσιμο της μπάρας στην είσοδο, δηλώνουμε πως η συμπεριφορά αυτή δεν επιτρέπεται σε μας που έχουμε δώσει και την ψυχή μας, για να στηριχθεί τονοσοκομείο. Δεν είμαστε αντίθετοι σε οποιονδήποτε έλεγχο. Θα πρέπει να γίνονται εσωτερικά αυτά. Είμαστε πρόθυμοινα διορθώσουμε, τα όποια τρωτά στον τρόπο εφημέρευσης. Αισθανόμαστε όμως πολύ άσχημα, όταν μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε φαντάροι 18 ετών. Μας μειώνουν στους ασθενείς μας και προσπαθούν να απαξιώσουν και το λειτούργημα που κάνουμε", τόνισε ο κ. Κινούς.
"Χειραγώγηση δεν δεχόμαστε, δεν φτάνει που καλύπτουμε το νοσοκομείο, ελεγχόμαστε επιπλέον και ας είμαστε απλήρωτοι. Το νοσοκομείο μέχρι πρότινος χρειαζόταν για εφημέρευση κονδύλι της τάξεως περίπου των 400.000 ευρώ και σήμερα καλείται να εφημερεύσει με 273.000 ευρώ. Οποιος ξέρει στοιχειώδη μαθηματικά θα καταλάβει ότι η διαφορά που προκύπτει σημαίνει λιγότερες ημέρες εφημέρευσης", εξήγησε ο κ. Βασίλης Κινούς.
Οι γιατροί απαιτούν ένα δημόσιο δωρεάν και ποιοτικό σύστημα υγείας στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.
Διεκδικούν:
-Αποπληρωμή στο ακέραιο των δεδουλευμένων εφημεριών.
-Ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης.
-Καμια περικοπή στο μισθολόγιο των γιατρών.
-Στελέχωση του ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: