Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Τεταμένο το κλίμα στο Νοσοκομείο Ρόδου! Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της νέας διοικήτριας

Τεταμένο το κλίμα στο Νοσοκομείο Ρόδου! Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της νέας διοικήτριας

 
Νοσοκομείο Ρόδου 2
Τεταμένο είναι το κλίμα στο Νοσοκομείο της Ρόδου μεταξύ των γιατρών και της νέας διοικήτριας, έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε προ ημερών η κ. Κατερίνα Χατζηστρατή στις κλινικές. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής» η κ. Χατζηστρατή κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησε, διαπίστωσε ότι κάποιοι γιατροί δεν ήταν στις θέσεις τους, γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασή της. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με επιστολή της απηύθυνε συστάσεις προς τους συντονιστές διευθυντές των κλινικών του Νοσοκομείου της Ρόδου, προειδοποιώντας τους ότι την επόμενη φορά που θα επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο, θα υπάρξουν κυρώσεις. Φέρεται μάλιστα να προειδοποίησε πως δεν θα διστάσει να απευθυνθεί στον εισαγγελέα και να διατάξει ΕΔΕ, αν διαπιστωθεί ξανά να απουσιάζει γιατρός σε ώρα υπηρεσίας από τη θέση του.
Η κίνηση αυτή της νέας διοικήτριας, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των γιατρών, καθώς θεωρήθηκε ως «επιθετική ενέργεια» από πλευράς της. Μάλιστα, οι γιατροί οι οποίοι δέχθηκαν την επίπληξη, υποστηρίζουν ότι την ώρα του ελέγχου δεν ήταν στις θέσεις τους, βρίσκονταν όμως εντός του Νοσοκομείου διεκπεραιώνοντας άλλες υποχρεώσεις και διατείνονται ότι η κ. Χατζηστρατή δεν τους αναζήτησε για να διαπιστώσει ότι βρίσκονταν πράγματι στο χώρο εργασίας τους.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου κ. Βασίλης Κινούς, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της «δημοκρατικής» για τον ξαφνικό έλεγχο της νέας διοικήτριας και εξέφρασε την δυσφορία του, λέγοντας πως κανένας από τους προκατόχους της δεν ξεκίνησε την θητεία του με τον τρόπο αυτόν. Μάλιστα, δήλωσε πως οι γιατροί τελούν σε κατάσταση αναμονής για να δουν τις προθέσεις της νέας διοικήτριας και αναλόγως να αντιδράσουν καθώς τελεί σε εκκρεμότητα και η έγκριση του νέου πλαισίου εφημεριών (σχετικά έχει γράψει η «δημοκρατική»).
«Περιμένουμε τις εξελίξεις και θα κινηθούμε αναλόγως», δήλωσε στην «δ» ο κ. Βασίλης Κινούς, ο οποίος μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιζόμαστε με αυτόν τον τρόπο, όταν κάποιος δέχεται αναίτια επίθεση θα πρέπει να αμυνθεί».
Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε πρώτα η νέα διοικήτρια να έρθει σε επαφή με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να ενημερωθεί για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν λόγω της υποστελέχωσης και στη συνέχεια, αν διαπίστωνε λειτουργικά ή άλλα προβλήματα, να βρεθεί λύση μέσω του διαλόγου των δύο πλευρών. «Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε απολογούμενοι για την προσπάθεια που καταβάλλουμε να κρατήσουμε το Νοσοκομείο όρθιο. Δουλεύουμε περισσότερες ώρες απ΄όσο προβλέπει η νομοθεσία, διότι αν δεν το κάνουμε αυτό οι κλινικές ή θα κλείσουν ή θα υπολειτουργούν. Καλύπτουμε με υπερπροσπάθεια τις ανάγκες των εφημεριών, αμειβόμαστε με τα ελάχιστα χρήματα και προσπαθούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες κάθε κλινικής, που είναι διαφορετικές. Η νέα διοικήτρια, θα έπρεπε πρώτα να μας καλέσει να συζητήσουμε, να τις εκθέσουμε τα προβλήματα και την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο και στη συνέχεια να βρούμε λύσεις στα όποια προβλήματα. Θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή από πλευράς της ήταν επιθετική. Κι άλλοι διοικητές έκαναν ελέγχους, όχι όμως στο ξεκίνημα της θητείας τους και οπωσδήποτε όχι πριν ενημερωθούν από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για το τι πραγματικά συμβαίνει. Όταν κάποιος δέχεται επίθεση, αντιδρά», δήλωσε ο κ. Κινούς.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών πάντως, ξεκαθάρισε ότι περιμένει τις εξελίξεις από πλευράς της νέας διοίκησης στο επόμενο διάστημα για να καθοριστούν και οι περαιτέρω ενέργειες από πλευράς του, καθώς ακόμα παραμένει σε εκκρεμότητα η έγκριση του νέου πλαισίου εφημέρευσης, το οποίο δεν έχει καμία αλλαγή λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: