Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Νοσοκομείο: Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις μεταξύ γιατρών και νέας διοικήτριας Πηγή:www.dimokratiki.gr

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της νέας διοικήτριας του Νοσοκομείου της Ρόδου κ. Κατερίνας Χατζηστρατή και του προέδρου του Δ.Σ. κ. Βασίλη Κινούς.
Μετά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις κλινικές του Νοσοκομείου της Ρόδου το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από τη νέα διοικήτρια, όπως έγραψε η «δ», ακολούθησε και νέος έλεγχος το περασμένο Σάββατο, γεγονός που πυροδότησε την νέα αντίδραση του κ. Βασίλη Κινούς.
Η νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου της Ρόδου κ. Κατερίνα Χατζηστρατή με δηλώσεις της στην «δημοκρατική» ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν ακόμα πιο εντατικά, προκειμένου να μπει τάξη στην λειτουργία του. Μάλιστα δήλωσε ότι στον αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε την Μεγάλη Παρασκευή, εντόπισε αρκετούς γιατρούς οι οποίοι, αν και θα έπρεπε να εφημερεύουν δεν ήταν στις θέσεις τους, διαψεύδοντας τα όσα υποστηρίζουν οι ίδιοι οι γιατροί ότι δεν ήταν μεν στη θέση τους, αλλά ήταν εντός του χώρου του Νοσοκομείου.
Η κ. Χατζηστρατή, είπε ότι την επόμενη φορά που θα εντοπίσει γιατρό εφημερίας να μην είναι στη θέση του, θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και θα επιβληθούν κυρώσεις. Περαιτέρω, η ίδια υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν ήταν αιφνιδιαστικός ο έλεγχος που πραγματοποίησε την Μεγάλη Παρασκευή αλλά, είχε προειδοποιήσει τους γιατρούς για τις προθέσεις της. «Θα ελέγχω και θα επιβάλλω ποινές. Οι αντιδράσεις προέρχονται από μια πολύ μικρή μερίδα γιατρών» δήλωσε η κ. Χατζηστρατή.
Ο νέος έλεγχος του περασμένου Σαββάτου, πυροδότησε νέα σειρά αντιδράσεων και όξυνε ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δ» ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Βασίλης Κινούς, στον νέο έλεγχο που πραγματοποίησε η κ. Χατζηστρατή, βρήκε όλους τους γιατρούς στη θέση τους, όμως δήλωσε ότι η συμπεριφορά της και ο τρόπος λειτουργίας της, έχει εξοργίσει όχι μόνον τον ίδιο αλλά και τους συναδέλφους του.
Χαρακτηριστική είναι μάλιστα η ανάρτηση του κ. Βασίλη Κινούς στον ιστότοπο της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών μετά τον νέο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο από την νέα διοικήτρια:
«Δυστυχώς αναγκάζομαι στον διαδικτυακό χώρο μας να αναφέρω ένα πρωτόγνωρο περιστατικό που συνέβη με την νέα διοικήτρια του νοσοκομείου μας στο πρόσωπό μου. Μετά τον δεύτερο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σήμερα και αφού μου τηλεφώνησαν με αγανάκτηση πάρα πολλοί γιατροί έπρεπε να επικοινωνήσω μαζί της. Δέχτηκα δυστυχώς  μια απαξίωση με ύφος επιθετικό και λόγια που δεν μπορούν να περιγραφούν. Λυπάμαι πολύ. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο με κανένα διοικητή. Έπρεπε να σκεφτεί ότι είμαι ένας γιατρός που υπηρετώ 20 χρόνια το νοσοκομείο και να σεβαστεί τουλάχιστον αυτό.
Συναδελφικά
Κινούς Βασίλης».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αύριο Τετάρτη, οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση στις 12 το μεσημέρι στην οποία θα συζητηθούν α) η επικαιροποίηση του πλαισίου εφημέρευσης και β) η διαμόρφωσή του από την Γενική Συνέλευση και η κατάθεσή του ως εισήγηση στο Επιστημονικό Συμβούλιο.
Με δηλώσεις του στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε ότι θα τεθεί και το θέμα της νέας διοικήτριας του Νοσοκομείου στην αυριανή γενική συνέλευση.
«Θα προχωρήσουμε σε γενική συνέλευση για επικαιροποίηση λόγω των αλλαγών του νόμου στο πλαίσιο των εφημεριών. Θα πάρουμε κάποιες αποφάσεις την Τετάρτη, θα δώσουμε το καινούριο πλαίσιο εφημέρευσης το οποίο θα αποφασίσουμε, θα το καταθέσουμε στο επιστημονικό συμβούλιο και από εκεί και πέρα το επιστημονικό συμβούλιο και το Δ.Σ. θα αποφασίσουν τι θα γίνει. Το πλαίσιο εφημέρευσης στηριζόταν στον παλιό νόμο και είχε καταρτιστεί σε συνεννόηση με τον Επίτροπο, ώστε να βγαίνουν τα εντάλματα και να πληρώνονται οι γιατροί. Πρόσφατα έγιναν κάποιες μικρές αλλαγές στον νόμο, τις οποίες εμείς είχαμε μεν περιλάβει στο πλαίσιο εφημέρευσης του 2013, όμως ο επίτροπος δεν μπορούσε να τις δεχθεί γιατί δεν ήταν σαφείς και ξεκάθαροι οι νόμοι. Τώρα πλέον, που δια μέσου των ενώσεων και της Ομοσπονδίας έγιναν δεκτά τα αιτήματά μας, θα καταθέσουμε το νέο πλαίσιο εφημέρευσης με μικροαλλαγές για ορισμένα τμήματα και κλινικές. Στην γενική συνέλευση θα τεθεί και το θέμα που προέκυψε με την νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου  και εκεί θα κληθούν οι συνάδελφοι να καταθέσουν τις απόψεις τους. Εδώ και μήνες λειτουργούσαμε άψογα και χωρίς διοίκηση, δεν έλειπαν ποτέ συνάδελφοι, γιατροί, νοσηλευτές και όλοι δούλευαν με τον ίδιο ρυθμό. Μας έκανε τρομερή εντύπωση, γιατί η πρώτη κίνηση της νέας διοικήτριας ήταν ο έλεγχος των εργαζομένων που έχουν δώσει και την ψυχή τους γι΄αυτό το ίδρυμα. Το Νοσοκομείο της Ρόδου έχει πάρα πολλά προβλήματα και δεν νομίζουμε ότι προτεραιότητα έχουν οι έλεγχοι. Αν υπάρχουν προβλήματα μπορούν να λυθούν με τον διάλογο, η αστυνόμευση δεν βοηθά πουθενά αλλά αντίθετα δημιουργεί εντάσεις».
Ο κ. Κινούς έκανε γνωστό ότι για τον τρόπο λειτουργίας της νέας διοικήτριας του Νοσοκομείου της Ρόδου έχει ήδη ενημερώσει την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών καθώς επίσης, ανέφερε ότι έχει μιλήσει και ενημερώσει σχετικά και έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον ωστόσο δεν ήθελε να κατονομάσει.
Οι νεότερες εξελίξεις, επί του θέματος θα πρέπει να αναμένονται αύριο, μετά την γενική συνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: