Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ισοδύναμα αντί για «πάγωμα» στα ειδικά μισθολόγια

Συντάκτης:

efsyn.gr

Νομοτεχνικές βελτιώσεις κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης λίγες ώρες πριν από τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Μεταξύ άλλων δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2016 να καταθέσει ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην επιβληθεί το πάγωμα στα ειδικά μισθολόγια.

Να θυμίσουμε πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει από το βράδυ του Σαββάτου την αναζήτηση ισοδυνάμων για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, καθώς επίσης και των αναπληρωτών υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, χθες, είχαν προηγηθεί αντιδράσεις και πιέσεις προς τον πρωθυπουργό -κυρίως από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων- για την τροπολογία που είχε κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο και προέβλεπε την αναστολή κάθε μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής των δημοσίων υπαλλήλων που υπάγονται στο καθεστώς των ειδικών μισθολογίων έως το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια: