Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Κίνηση εκτόνωσης από Τσίπρα για ειδικά μισθολόγια.......


Μέχρι Σήμερα  έχουν προθεσμία οι υπουργοί της κυβέρνησης να καταθέσουν προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο, έναντι του «παγώματος» των αντίστοιχων ειδικών μισθολογίων.
Τη σχετική εντολή έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους υπουργούς του, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας καθώς επίσης και οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Σημειώνεται πως νωρίτερα είχαν προηγηθεί αντιδράσεις και πιέσεις προς τον πρωθυπουργό -κυρίως από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων- για την τροπολογία που είχε κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο και προέβλεπε την αναστολή κάθε μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής των δημοσίων υπαλλήλων που υπάγονται στο καθεστώς των ειδικών μισθολογίων έως το 2018. 
Υπενθυμίζεται πως το πρωί του Σαββάτου, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων,Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι το κόμμα του έχει ήδη ασκήσει βέτο σε αυτή την τροπολογία και ζητά να αλλάξει.
Ο Δημήτρης Καμμένος δήλωσε πως το κόμμα της συγκυβέρνησης εξέφρασε την αντίθεσή του στην τροπολογία σημειώνοντας ότι εάν παραμείνει έτσι, οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν θα την ψηφίσουν, ενώ προανήγγειλε ότι θα υπάρξει υπάρξει διορθωτική δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: