Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (ΠΡΟΟΔΟΣ 10-06-2010)

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η ώρα του Πταισματοδίκη
Της Μ. ΚΥΠΡΙΩΤΗ

Στο Πταισματοδίκη θα παρουσιαστούν σήμερα στις 11 π.μ. ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου Μιχάλης Κόκκινος, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Λούση Καλαμάτα και ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Βασίλης Κινούς για να καταθέσουν στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προανάκρισης, τη διενέργεια της οποίας διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος.
Hδη η δικογραφία για τα λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου της Ρόδου βρίσκεται από την Παρασκευή 28 του μηνός στο γραφείο του Πταισματοδίκη.
Πρέπει να σημειωθεί, ότι καταθέσεις θα ληφθούν και από στελέχη της 2ης ΥΠΕ στον Πειραιά, που φέρει την ευθύνη για την πρόσληψη προσωπικού. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των καταθέσεων θα επιστρέψει η δικογραφία στον Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει αν προκύπτουν ευθύνες και αν θα πρέπει να ασκηθούν ποινικές διώξεις.
Πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Εισαγγελέας προέβη στην παραγγελία της προκαταρκτικής εξέτασης μετά από ενημέρωση που είχε από την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Λούση Καλαμάτα και τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών κ. Βασίλη Κινούς. Ο κ. Μπούτσικος κάλεσε στο γραφείο του την κ. Καλαμάτα και τον κ. Κινούς προκειμένου να τον ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, μετά και από σχετικό δημοσίευμα που φιλοξένησε η «Πρόοδος».
Σε κοινό υπόμνημα νοσηλευτών-γιατρών, που κατατέθηκε στον Εισαγγελέα, αναγράφονταν αναλυτικά οι ελλείψεις σε εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Συγκεκριμένα, γινόταν αναφορά στην έλλειψη γιατρών στην ψυχιατρική κλινική, στην έλλειψη φαρμακοποιού και στο πρόβλημα των 50 συμβασιούχων εργαζομένων.
Ο Εισαγγελέας, συμπαραστάθηκε στον αγώνα του προσωπικού του νοσοκομείου, ώστε να λυθούν τα μεγάλα οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου στο νοσοκομείο, ο κ. Μπούτσικος βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων. Δήλωσε μάλιστα ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι οποίοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση δεν θα πρέπει να είναι τα εξιλαστήρια θύματα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν γίνεται μια επίσημη απογραφή σε όλες τις Κλινικές, τα Τμήματα και τα Χειρουργεία για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Να βρεθούν οι ελλείψεις και οι παραβάσεις. Να βρεθεί ποιοί σέβονται τα λεφτα το κόσμου και ποιοί όχι.

Αλήθεια, η αλληλογραφία του νοσοκομείου πως διεκπεραίωνεται; Γιατί ούτε για κούριερ δεν υπάρχει σάλιο. Σε λίγο θα στέλνουμε περιστέρια. Ποιός το περίμενε, ποιός να το έλεγε και να μην τον έστελναν στη ψυχιατρική κλινική. Κατάντια....μεγάλη κατάντια