Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ-ΓΙΑΤΡΩΝ

Καταγγέλλoυμε την αδικαιολόγητη επιμονή της ηγεσίας του υπουργείου εργασίας αναφορικά με την παράγραφο 24 του άρθρου 10 του ασφαλιστικού νομοσχεδίου να ισχύσει και για το Ιατρικό σώμα.
Δηλαδή: « Η παράταση της παραμονής των γιατρών που έχουν σχέση με τον δημόσιο τομέα υγείας (στενό και ευρύτερο) κατά τρία έτη με αίτηση τους που γίνεται υποχρεωτικά αποδεκτή από τον εργοδότη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας είτε του ορίου ηλικίας που προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις για συνταξιοδότηση λόγο γήρατος»
Με το παραπάνω άρθρο οι γιατροί θα αποχωρούν στο 70 στο ή και παραπάνω έτη, με αποτέλεσμα η ανανέωση του συστήματος υγείας να γίνεται με αργούς ρυθμούς και σε μεγάλη ηλικία των εισερχομένων .
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την επιμονή της ηγεσίας του υπουργείου εργασίας η οποία δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την ιδιαιτερότητα της ιατρικής τέχνης .
Πώς είναι δυνατόν να χειρουργεί ένας γέροντας 70 ετών και άνω ?
Ποίες θα είναι οι δεξιότητες του και η ικανότητα του στο μυαλό και στα χέρια? Όταν μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αξιολόγηση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των γιατρών?
Είναι σαφές ότι η ηγεσία του υπουργείου εργασίας οδηγείτε στην απόφαση αυτή κάτω από την πίεση οργανωμένων συμφερόντων μεγαλογιατρών του δημόσιου τομέα υγείας που εξυπηρετούν τα ατομικά τους οικονομικά συμφέροντα και λυμαίνονται τον δημόσιο τομέα.
Η ΠΑΣΚ-Γιατρών με υπευθυνότητα προτείνει :
1ον. Οι γιατροί να αποχωρούν υποχρεωτικά του δημοσίου τομέα στο 65ον έτος ή το 67ον έτος εφ’ όσον δεν έχουν συμπληρώσει 35 ετία οι προσληφθέντες προ του 1983 ή με τα νέα όρια οι προσληφθέντες μετά το 1983 .
2ον. Όσοι θέλουν να παραμείνουν , μπορούν να παραμείνουν για 3 έτη για εκπαιδευτικούς και μόνο λόγους αφού προηγουμένως η οργανική τους θέση προκηρυχτεί
Με τον τρόπο αυτό μπορεί το σύστημα υγείας να εκμεταλλευτεί την εμπειρία και την γνώση των συναδέλφων αλλά από καθαρά εκπαιδευτική θέση και όχι από θέση κορυφής διοικητικής και επιστημονικής ευθύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: