Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, η Ένωση Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ο Σύλλογος Ιατρών του ΙΚΑ συμμετέχουν στην Πανελλαδική Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010.

Οι γιατροί της Ρόδου κατανοούν την δύσκολη στιγμή που περνάει η χώρα.
Όμως το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που δόθηκε  στη δημοσιότητα σφαγιάζει θεμελιώδη ασφαλιστικά δικαιώματα των ήδη συνταξιούχων και των εργαζομένων γιατρών.
Καταργεί 14η και 13η σύνταξη, μετατρέπει τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα, καταργεί τις επικουρικές συντάξεις, επαναφέρει το ΛΑΦΚΑ, αυξάνει τα όρια ηλικίας.
Τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν στη φτωχοποίηση των συνταξιούχων επιστημόνων και στην εξαφάνιση των ταμείων τους.
Το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα υψηλών παροχών αλλά τεράστιο πρόβλημα πόρων λόγω εισφοροδιαφυγής, λεηλασίας αποθεματικών και μη τήρησης των υποχρεώσεων του κράτους.
Είναι φανερό πως χρειάζεται άμεση κινητοποίηση του ιατρικού κόσμου οφείλουμε να ανταποκριθούμε όχι με χλιαρές αντιδράσεις, αλλά με δυναμικές κινητοποιήσεις ανάλογες με την επίθεση που δέχονται τα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.
Όσοι και όσες υγειονομικοί μοχθούμε να τα βγάλουμε πέρα από την εργασία, το μισθό και τις εφημερίες μας, οφείλουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας να αγωνιστούμε για ν΄ανοίξουμε το δρόμο σε άλλη πορεία που θα διασφαλίζει την απασχόληση, τους μισθούς και την κοινωνική προστασία.
Την Τρίτη 29 Ιουνίου όλες και όλοι οι γιατροί απεργούμε έχοντας την πλήρη κάλυψη των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: