Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ........ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗΣ?????

Τι ισχυρίζεται η υπουργός ότι θα προωθήσει;

Τη λειτουργία, μετά το τακτικό ωράριο, τακτικών εξωτερικών ιατρείων και τη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων για εξωτερικούς ασθενείς στα νοσοκομεία.

Ποιοι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν;

Οι μόνιμοι ειδικευμένοι ιατροί του νοσοκομείου όλων των βαθμίδων, το νοσηλευτικό, το παραϊατρικό, το επιστημονικό μη ιατρικό και το διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς και το αντίστοιχο επικουρικό προσωπικό.

Ποιοι θα καταβάλουν τη δαπάνη;

Η δαπάνη θα βαρύνει τον ασφαλιστικό φορέα του ασθενούς ή την ασφαλιστική του εταιρία.  Οι φορείς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης του Ε.Σ.Υ. θα μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, στη βάση των οποίων θα παρέχουν υπηρεσίες στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων και θα αποζημιώνονται από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και από τους ασφαλισμένους, όπου προβλέπεται συμμετοχή των τελευταίων στη σχετική δαπάνη.  Η αποζημίωση των μονάδων του Ε.Σ.Υ. για τις υπηρεσίες της ολοήμερης λειτουργίας από φορείς κοινωνικής ασφάλισης θα γίνεται κατά προτεραιότητα.

Από πού θα πληρώνονται οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι στην ολοήμερη λειτουργία;

Τα έσοδα που θα έχουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα από τα ασφαλιστικά ταμεία (μετά από μερικούς μήνες ή και χρόνια, αν λάβουμε υπόψη μας τη κατασταση των ασφαλιστικών ταμείων) και από τους ιδίους τους ασθενείς κατά την ολοήμερη λειτουργία τους, θα διατίθενται για την αμοιβή των απασχολούμενων υγειονομικών αλλά και για την κάλυψη των αναγκών του νοσηλευτικού ιδρύματος και την οικονομική κάλυψη τυχόν επιπλέον εφημεριών που θα έχει ανάγκη το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Θέλουμε να υπάρχει ένας σταθερός αριθμός εφημεριών, που όμως θα υπάρχει και η υποχρέωση τέλεσης και ο έλεγχος τέλεσης.
Έχουμε μελετήσει τον αναγκαίο αριθμό εφημεριών που πραγματικά συμβαδίζει με τη συλλογική σύμβαση αλλά καλύπτει και τις ανάγκες. Εγγυόμαστε και αυτό είναι και η μεγάλη καινοτομία, ότι τα χρήματα αυτά δε θα πηγαίνουν μετά από τρεις μήνες και μετά από Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Αλλά, με τον επόμενο μήνα για να έχει διαπιστωθεί η τέλεσή τους, με το μηνιάτικο του επόμενου μήνα θα μπαίνει και η αμοιβή των εφημεριών του προηγούμενου μήνα που θα έχουν τελεστεί βάσει αυτού του σταθερού συστήματος.

ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΣΤΗΝ Β ΖΩΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ:

1) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ 3 ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΚΑΙ 4 ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ
2) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ 4 ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΚΑΙ 3 ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: