Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

AΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ 26ης-08-2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
2η Δ.Υ.ΠΕ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
«ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Ταχ. Δ/νση : 85100 ΡΟΔΟΣ
Τ.Θ. 138 – ΡΟΔΟΣ
Τηλέφωνο : 22410 – 80131

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ Γ.Ν.. ΡΟΔΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» ΤΗΣ 26Ης /08/2010

Το Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ», λαμβάνοντας υπόψη:
Το χρονίζον πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου.
Την σταδιακή μείωση προσωπικού του Νοσοκομείου, από 01/01/2010 και συγκεκριμένα την αποχώρηση 21 εργαζομένων, λόγω συνταξιοδότησης, 13 εργαζομένων που προσλήφθηκαν ως επικουρικό προσωπικό, λόγω λήξης της σύμβασής τους και 50 εργαζομένων που είχαν προσληφθεί ως εποχικό προσωπικό και την επικείμενη λήξη της σύμβασης από 31/08/2010 και συνακόλουθα την αποχώρηση 33 εργαζομένων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο στα Κέντρα Υγείας και Ιατρεία του τομέα ευθύνης του με την συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Την σχετική με θέματα προσωπικού αλληλογραφία, από την 14-04-2010 έως και σήμερα, με τις προϊστάμενες αρχές, καθώς και τις επιμέρους συναντήσεις που έλαβαν χώρα στο διάστημα αυτό και προκειμένου να διατηρηθεί η ποιότητα της παροχής Ιατρικών υπηρεσιών στους ασθενείς του Νοσοκομείου, καθώς και το ύψιστο επίπεδο ασφαλείας στο οποίο το Νοσοκομείο βρίσκεται.
Αισθανόμενο δε την ανάγκη να ευχαριστήσει το Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο, για την μέχρι τώρα στήριξη του στο Γ.Ν. Ρόδου, καθώς και την τοπική κοινωνία με τους εκπροσώπους της, για την μέχρι τώρα συμπαράσταση τους στο κοινό μας στόχο, για την βελτίωση του τομέα της Υγείας στον τόπο μας, το προσωπικό του Νοσοκομείου, ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει για την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Αποφασίζει από 01/09/2010 :

1ον . Να μετακινηθούν άμεσα οι εκπαιδευόμενες νοσηλεύτριες της ΜΕΘ Παυλίδου Αναστασία, Φαϊτου Ευδοκία, Καραλιμάνη Ελένη και Αγάθη Αθηνά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
2ον Να συστεγαστούν προσωρινά με μικρή μείωση του αριθμού των κλινών τους, τα δύο Χειρουργικά και τα δύο Παθολογικά Τμήματα. Έτσι με το προσωπικό του ενός παθολογικού τμήματος θα καλυφθούν οι ελλείψεις του δεύτερου παθολογικού τμήματος και θα ενισχυθεί η Μονάδα Εμφραγμάτων και το Καρδιολογικό τμήμα.  Με το προσωπικό τους ενός χειρουργικού τμήματος θα καλυφθούν οι ελλείψεις του δεύτερου χειρουργικού τμήματος και θα ενισχυθεί το Ορθοπεδικό τμήμα.
3ον. Μειώνονται οι χειρουργικές αίθουσες και θα λειτουργούν μόνο για τα επείγοντα περιστατικά οι 2 από τις 4. Έτσι θα αποδεσμευθούν 2 νοσηλευτές από το Χειρουργείο και ένας από το Αναισθησιολογικό Τμήμα, προκειμένου να ενισχυθούν τα υπόλοιπα τμήματα.
Το Δ.Σ. καλεί τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να προχωρήσουν άμεσα στην στελέχωση του Γ.Ν. Ρόδου, με το απαιτούμενο επικουρικό, εποχικό και εν τέλει μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες του ιδρύματος. Είναι αυτονόητο, ότι το Νοσοκομείο θα επανέλθει σταδιακά στην σημερινή ανάπτυξη, ποιοτική αναβάθμιση και στην ανταγωνιστικότητα του, με την έλευση του απαιτούμενου προσωπικού, βάσει των εισηγήσεων που έχουν αποσταλεί και θα σταλούν εκ νέου στα αρμόδια θεσμικά όργανα.
Η διαμορφωμένη προσωρινή κατάσταση θα έχει ως συνέπεια, την μείωση εσόδων και την απομάκρυνση της ολοήμερης λειτουργίας του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τον νέο νόμο του ΕΣΥ.
Η παρούσα θα σταλεί στην Διοίκηση της 2ης ΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου, για την απαιτούμενη από τον νόμο προέγκριση της και την τελική έγκριση της από το ΕΚΕΠΥ.

1 σχόλιο:

tsa tsa είπε...

οσον αφορα το νοσηλευτικο προσωπικο
μηπως γνωριζετε ποσες αποσπασεις υπαρχουν και που?