Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΥΧΕΣ. ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ.


Από πρόθεση αποδεικνύεται ότι είναι η προσπάθεια περιορισμού της λειτουργίας και υποβάθμισης του νοσοκομείου Ρεθύμνου σε αναβαθμισμένο Κέντρο Υγείας, όπως της Ιεράπετρας και της Σητείας.
Περιορισμένης ευθύνης και λειτουργίας.
Πρόθεση της διοίκησης, διορισμένης και υπηρεσιακής, της πολιτείας και της πολιτικής ηγεσίας του νομού. Όλοι τους σε κοινό συμφωνημένο αγώνα ενάντια στα συμφέροντα του συντοπίτη τους. Ο λόγος; Πρέπει να πληρωθούν τα δάνεια για να πάρουν οι τράπεζες και οι αγορές τα πάνω τους. Για να κρατήσουν το πόστο εξουσίας στο οποίο βρίσκονται τώρα αλλά και για ικανοποιήσουν τους προϊσταμένους και ευεργέτες τους. Ποιός εξάλλου πιστεύει ότι σώζει τη χώρα;
Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε ένα ξεσηκωμό. Τα θέλουμε όλα και τα θέλουμε τώρα στην υγεία. Να αλλάξουν όλα. Θέλουμε ποιότητα αληθινή σε όλα τα επίπεδα.
Και τον ξεσηκωμό τον περιμέναμε από πολλούς, αλλά ποτέ δεν φάνηκε. Εργατικό Κέντρο, επαγγελματικά σωματεία, Συλλόγους ασθενών, Δημοτικά Συμβούλια, Αντιπεριφέρεια, ασφαλισμένους, Πανεπιστημιακούς δασκάλους, τις νομαρχιακές των κομμάτων που σε λίγο θα ζητούν πάλι τη ψήφο μας, τους εκλεγμένους βουλευτές της συγκυβέρνησης του μνημονίου.
Θα περιμέναμε περισότερα και από όλους τους Ρεθυμνιώτες, για την μοναδική δημόσια δευτεροβάθμια δομή υγείας του νομού.
Οι απλοί άνθρωποι αισθάνονται απογοήτευση από την μέχρι τώρα λειτουργία του νοσοκομείου μας, χωρίς να γνωρίζουν πόσο τραγικά υποστελεχωμένο και στερημένο δυνατοτήτων υπήρξε, πάντα. Εχουν όμως την βεβαιότητα, ότι την δύσκολη ώρα, είναι το μοναδικό τους καταφύγιο και τώρα ήρθε και η κρίσιμη ώρα για να απαιτήσουν αποφασιστικά ένα νοσοκομείο που θα απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι στους δείκτες των αγορών.
Τα δεδομένα που στοιχειοθετούν και αποδεικνύουν την πρόθεση, του διοικητή ως εκφραστή της πιό ακραίας τροικανής πολιτικής Λοβέρδου, συλλέγονται καθημερινά και ανακοινώνονται σε κάθε δελτίο τύπου, σε κάθε ανακοίνωση της Ένωσης. Εδώ, όμως, θα παρουσιαστούν με ιστορική σειρά και συγκεντρωμένα, για να σταματήσει πια η κοροϊδία προς τον Ρεθεμνιώτη, της αναβάθμισης του νοσοκομείου.

  1. Επέτρεψε να μεταταχθεί νοσηλευτικό προσωπικό σε άλλα νοσοκομεία, παρά την ανεπάρκεια στην στελέχωση των τμημάτων και με άλλοθι την καθοδηγούμενη πολιτικά απόφαση του ΔΣ.
  2. Δεν στήριξε τον νέο οργανισμό του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα σοβαρή μείωση του προβλεπόμενου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και κατάργηση όλων των κενών οργανικών θέσεων. Συνεπώς το νοσοκομείο Ρεθύμνου χάνει κάθε δυνατότητα ανάπτυξης διαχρονικά και συγχρόνως ο Ρεθυμνιώτης ένα σοβαρό αριθμό από πιθανές θέσεις εργασίας.
  3. Υποστήριξε την συνεργασία με το νοσοκομείο Χανίων, υποκρινόμενος ότι δεν γνωρίζει την σημασία αυτής της πρακτικής, η οποία και θα οδηγήσει σε υποβάθμιση το νοσοκομείο Ρεθύμνου, αφού των Χανίων έχει χαρακτηριστεί Περιφερειακό για την Κρήτη και θα έχει προτεραιότητα λειτουργίας.
  4. Συνεχώς παρεμβαίνει στα προγράμματα εφημεριών που υπογράφουν οι διευθυντές ως ασφαλή περικόπτοντας εφημερίες που έχουν εκτελεστεί και ακυρώνει ανερυθρίαστα το πρόγραμμα που εισηγήθηκε, ως ελάχιστα ασφαλές, το Επιστημονικό Συμβούλιο.
  5. Προσλαμβάνει επικουρικό προσωπικό για πάγιες ανάγκες και περιορισμένα χρονικά διαστήματα, με σκοπό την προσωρινή συγκάλυψη των τραγικών ελλείψεων, μέχρι που φτάσαμε ως εδώ. Σε ένα μήνα η λήξη αυτών των συμβάσεων, η απαγόρευση νέων προσλήψεων και η συνταξιοδότηση θα οδηγήσουν το νοσοκομείο μας σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας.
  6. Ενώ το ΥΥ είχε αναλάβει το κόστος αποπληρωμής προηγούμενων χρεών, ο συγκεκριμένος διοικητής προχωρούσε σε αποπληρωμή μεγάλου μέρους αυτού του ποσού, στερώντας το από τις ανάγκες της καθημερινής λειτουργίας σε υγειονομικό υλικό και υπερωρίες. Αποτέλεσμα η χρηματοδότηση του νοσοκομείου να είναι όση και αυτή του νοσοκομείου Σητείας, με το ένα τέταρτο της λειτουργίας και εξυπηρέτησης ασθενών του Ρεθύμνου.
  7. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών παραμένει χωρίς πλήρη και αυτόνομη στελέχωση, συνεχίζει να λειτουργεί με επικουρικό προσωπικό και στερώντας γιατρούς και νοσηλευτές από τα άλλα τμήματα. Σε 15 μέρες δεν θα υπάρχουν τραυματιοφορείς και θα πρέπει να αυτοεξυπηρετείστε και στην μεταφορά σας με τα καροτσίδια.
  8. Απαγορεύει τις επιπλέον εφημερίες που χρειάζεται το νοσοκομείο για την στοιχειώδη λειτουργία του. Αφήνει την Παθολογική κλινική ακάλυπτη σε εφημερίες ειδικευομένων, για να περικόψει το ποσόν ! των 200 ευρώ ανά μήνα. Για 200 ευρώ βάζει σε κίνδυνο τις ζωές σας, ενώ σας αγόρασε τηλεοράσεις πλάσμα για να παρακολουθείτε στους χώρους αναμονής και για να έχει σε ανάρτηση το πρόγραμμα εφημεριών. Αντί να μειώσει τον χρόνο που περιμένετε, θέλει να σας απασχολεί για να το ξεχνάτε.
  9. Έχει αφήσει ολόκληρα τμήματα χωρίς καθόλου προσωπικό (πλυντήρια και σιδερωτήρια) και οι εργασίες εκτελούνται παράτυπα από τα ιδιωτικά συνεργεία, με αποτέλεσμα την στυγνή εκμετάλλευση των εργαζόμενων που απασχολούνται στο συνεργείο καθαριότητας.
  10. Ακύρωνε συνεχώς διαγωνισμούς υγειονομικού υλικού, μέχρι οι επιτροπές να αναγκαστούν να εγκρίνουν φθηνά, τρίτης ποιότητας υλικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν απαράδεκτα επικίνδυνες συνθήκες για τους ασθενείς.
  11. Σε κάθε διεκδίκηση και αίτημα για ασφάλεια στην λειτουργία και τις εφημερίες, η απάντηση του είναι, γελώντας, ότι η υγεία δεν μπορεί να είναι δωρεάν και συγχρόνως επιδεικνύει στην οθόνη του υπολογιστή τα οικονομικά στοιχεία και τους αριθμούς.
  12. Συγκαλύπτει την τραγικότητα της θέσης του νοσοκομείου και τις ελλείψεις, θέλοντας να εμφανίσει τον εαυτό του αποτελεσματικό για την τελική του βαθμολογία.

Η Ένωση γιατρών έχει καλέσει τον διοικητή και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο να παραιτηθούν, διαμαρτυρόμενοι για την συνεχή σταδιακή υποβάθμιση της υγείας του Ρεθυμνιώτη, με σκοπό να αναδειχθεί η αλήθεια της κατάστασης στην δημόσια υγεία και όχι να συνεχιστεί η συγκάλυψη εγκληματικών πράξεων της οικονομικής πολιτικής πάνω στην υγεία του λαού.
Μια συγκάλυψη, που βάζει στο Ρέθυμνο άλλον ένα εξευτελιστικό, απάνθρωπο, κοινωνικό αποκλεισμό.
Η ''πόλη των Τεχνών και των Γραμμάτων'', επιτέλους, οφείλει να αρθρώσει λόγο, προτού βρεθεί ο νομός ολόκληρος χωρίς δυνατότητα νοσοκομειακής περίθαλψης.
Μετά την απόφαση και την έντιμη στάση του διοικητή στο νοσοκομείου Ρόδου, ο οποίος ομολόγησε την πλήρη αδυναμία συνέχισης ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου και διακόπτει την τακτική λειτουργία του από 1η του Γενάρη για λόγους ασφάλειας, δεν υπάρχουν πλέον άλλα άλλοθι. Υπάρχει κι άλλη απάντηση εκτός από την υποταγή και την μοιρολατρία.

'Ηρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες.
Για τον διοικητή, για τους βουλευτές του νομού, για την αντιπεριφερειάρχη, τον δήμαρχο, για το Διοικητικό Συμβούλιο και για όλους όσους κλείνουν σφικτά τα μάτια, να μη δούν αυτά που φοβούνται να έρχονται.

Για να έχουμε όλοι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΟ ΥΠΟΜΟΝΗ
Διαμαρτυρηθείτε στην διοίκηση
Μην πληρώνετε εισιτήριο
Μην υπογράφετε καμιά δήλωση αν είστε ανασφάλιστοι
Απαιτείστε καθημερινά από όλους όσους ζητούν την ψήφο σας, το δικαίωμα σε ανθρώπινη, δημόσια και δωρεάν υγεία.
Όταν ανθίσουν οι οικονομικοί δείκτες, οι άνθρωποι θα είναι τελειωμένοι.

Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου
Για ένα κοινωνικό κίνημα για την υγεία.

-- 

Δεν υπάρχουν σχόλια: