Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Απογευματινά ιατρεία με μετρητά; Όχι ευχαριστώ!


Την πλάτη στα ακριβά και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας σε ότι αφορά την πραγματική και πολυτελή εξυπηρέτηση, απογευματινά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων γυρνούν  οι Έλληνες ασθενείς.
 

Μπορεί το υπουργείο Υγείας να υπολόγιζε ότι θα γέμιζε τα ταμεία των νοσοκομείων με αρκετά εκατομμύρια ευρώ εισπράττοντας χρήματα από τις επισκέψεις στην λεγόμενη ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, φαίνεται όμως ότι τα σχέδιά του ναυαγούν. 
Για να δει κανείς ιατρό της αρεσκείας του το απόγευμα σε δημόσιο νοσοκομείο πρέπει να καταβάλει χρήματα από την τσέπη του σαν να επισκεπτόταν δηλαδή ιδιωτικό ιατρείο. 
Λόγω της κρίσης όμως και αφού υπάρχει και η επιλογή των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών οι ασθενείς δεν επισκέπτονται τα απογευματινά ιατρεία του ΕΣΥ. 
Είναι ενδεικτικό ότι συνεχώς μειώνονται δραστικά οι επισκέψεις σ αυτά. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενώ είχε υπολογίσει ότι θα εξασφάλιζε κοντά στα 80 με 100 εκατ. ευρώ μόνο φέτος εντός του 2011 δηλαδή, μέχρι στιγμής τα έσοδα ίσα που πέρασαν τα 50 εκατ. και ο χρόνος ήδη τελειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: